Annonce
Odder

Kommunen spørger borgerne: Hvad mener du om torveforsøg?

Normalt skal der byfest og godt sommervejr til at fylde Torvet med mennesker. Men kommunen arbejder på at få flere til at bruge midtbyen. Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen lejer sig også ind i Centralhotellet i januar og februar. Og længere endnu, hvis byrådet vil. Til gengæld bliver pullerterne på Torvet kørt ned igen 31. december.
Annonce

Odder: Torvet er lukket for indkørsel i den ene ende, og Centralhotellet er blevet brugt til byttemarkeder, julehygge og kulturelle saloner. Nu vil Odder Kommune gerne høre, om borgerne synes, det har været gode idéer.

- Alle kan komme med input til vores evaluering, som vi lader køre i januar, siger Louise Holmegaard.

Hun er kommunens projektleder for den udvikling af midtbyen, der er i gang. I slutningen af 2019 har der været en række afprøvninger på og omkring Torvet, og det er dem, kommunen gerne vil have respons på. Det kan ske på odder.dk/nyheder/bymidteforum/det-sker-i-bymidten.

Der bliver ved med at være arrangementer i Centralhotellet i 2020.

- Vi har lejet det i januar og februar. Og så skal vi have byrådet til at nikke god for, at vi fortsætter til juni. Ejeren af hotellet har åbnet muligheden for det, og vi betaler en symbolsk leje, siger Louise Holmegaard.

I de seneste måneder har der været sat pullerter op, så man ikke kan komme ind på Torvet fra Aabygade. Det forsøg stopper 31. december.

Der er to nye datoer på brætspilscafé, og vi går og rykker lidt på idéen om at lave fællesspisning.

Louise Holmegaard, projektleder

Annonce

Nul vand og toiletter

Mens nogle har kritiseret, at Torvet har været lukket af for gennemkørende trafik, så er der mange, der har benyttet sig af muligheden for at bruge lokalerne i Centralhotellet.

- Vi er begyndt at få flere henvendelser på det. Der er to nye datoer på brætspilscafé, og vi går og rykker lidt på idéen om at lave fællesspisning - også for børnefamilier, siger Louise Holmegaard.

Der er hverken rindende vand eller toiletfaciliteter i de lokaler, kommunen har lånt. Man kan heller ikke finde en smiley-seddel fra Fødevarestyrelsen på døren ind til lokalerne, hvor der både har været babycafé og spisning i forbindelse med kulturarrangementet Salon 8300.

- Man kan godt på interimistisk vis lave fællesspisning som madkurvefest eller med en caterer. Maden er jo tilberedt i et godkendt køkken, og det er jo heller ikke kommercielt. Når vi har foodtrucks ude på Torvet, er der offentlige toiletter lige i nærheden, man kan bruge. Selvfølgelig skal vi se på at få det opgraderet, men det afhænger også af samarbejdsaftalen med ejeren og af, hvad byrådet vil, siger Louise Holmegaard.

Annonce

Det er jo gratis

- Der er mange komfortforbedringer, man kan lave. Men faciliteterne er udmærkede, i forhold til at kommunen stiller dem gratis til rådighed. Vi må sno os lidt, i forhold til hvilke nye ting, vi kan mødes om. Det viser jo, at folk gerne vil mødes. De skal bare have rammerne og nurses lidt. Der er mange flere engagerede i det, end da vi begyndte. Når vi stiller det til rådighed for en barselscafe, så blomstrer det jo, og der er flere, der får ideer indenfor rammerne, mener Louise Holmegaard.

Til gengæld er den ugentlige torvehandel falmet. Nu er der kun en enkelt fiskebil tilbage, men der er udsigt til, at bliver lavet torvedag den første lørdag hver måned.

- Min drøm er, at det bliver hver lørdag. Vi prøver at lave en gruppe og hjælpe det lidt i gang. Så vil vi prøve at kombinere det med børnemusik, legeaktiviteter eller noget andet, siger projektlederen.

Liv i midtbyen

Kommunen er i gang med at udvikle bymidten, og det sker med afprøvninger og evalueringer.

Torvet er i år blevet indrettet med siddeplinte, legehuse og et bordfodboldspil. Pullerter afprøves i perioden 21. oktober-31. december.

42 forskellige foreninger og værter har holdt arrangementer som byttemarkeder, kulturaftener og brætspil i Centralhotellet. Desuden har 31 aktører brugt Torvet til blandt andet koncerter og julebasar.

Man kan deltage i evalueringen på odder.dk/nyheder/bymidteforum/det-sker-i-bymidten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

CORONAVIRUS

Live: Ministre indkalder til pressemøde søndag eftermiddag

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Horsens

Færre ramt i det seneste døgn: Seks nye smittede i Horsens Kommune

Annonce