Annonce
Erhverv

Kommunen mener, reglerne er fulgt: Borgere kan stadigvæk gøre indsigelser mod proteinfabrik

Den nye virksomhed skal bygges på grunden mellem Gesagervej, Vestre Ringvej og Karrosserivej. Byggeriet omfatter blandt andet et 30 meter højt tørretårn. Arkivfoto: Line Kyed
Det er helt efter bogen, at kun den nærmeste nabo fik et brev om et nyt 30 meter højt byggeri, siger kommunen. Der er nemlig flere klagemuligheder på vej.

Hedensted: At kun én borger fik tilsendt et brev om planen om et 30 meter højt byggeri på Gesagervej, er helt i overensstemmelse på høringsreglerne.

Det mener leder af byggesagsafdelingen i Hedensted Kommune, Morten Christensen. Beboerne i området er ellers utilfredse med, at de først for nylig er blevet opmærksomme på planerne om en ny proteinfabrik.

Men borgerne kan stadig nå at gøre indsigelser, oplyser Morten Christensen. Der er nemlig en hel del trin, der skal tages, når en virksomhed af den type, der er planer om, skal have lov til at bygge en ny fabrik.

Annonce

- Det kommuneplantillæg, som byrådet behandlede sidste år, handler udelukkende om højden på bygningen og forholder sig ikke til, hvilket type virksomhed der er tale om. Det havde ikke gjort nogen forskel, hvis vi kunne have oplyst, hvilken virksomhed det drejede sig om, forklarer Morten Christensen.

Kan rumme industri

Det skyldes, at området i forvejen er udpeget til at kunne rumme tungere og transportkrævende industri, som eksempelvis en proteinfabrik. Tillægget var nødvendigt, fordi virksomheden vil bygge et 30 meter højt tørretårn på grunden. Lokalplanen giver kun mulighed for at bygge i 15 meters højde.

- Med kommuneplantillægget kan vi dispensere fra lokalplanen, når vi skal give virksomheden en byggetilladelse. Byggetilladelsen går ind og ser på om de generelle bestemmelser i lokalplanen i forhold til, om afstand til naboer, indbliksgener osv. er overholdt, og i den forbindelse vil de direkte berørte blive hørt, forklarer Morten Christensen.

Byggetilladelsen kan de parter, der bliver direkte berørt, gøre indsigelse mod. I byggeloven er der en række regler for, hvem der er høringsberettigede i sådanne projekter. Hvem det bliver i den pågældende sag, har kommunen endnu ikke overblik over, fordi man først lige er begyndt at behandle sagen.

- Det er formodentlig ikke mange ejendomme, der bliver direkte berørt, men borgerne er allerede nu velkomne til at rette henvendelse til os om projektet, siger Morten Christensen.

Når byggetilladelsen foreligger, kan borgerne klage over den dispensation, som formodentlig bliver givet som følge af kommuneplantillægget. Her kan der dog kun klages over processen.

Annonce

Staten skal miljøgodkende

Kommunen er ikke den eneste myndighed, som skal involveres, før virksomheden kan gå i gang med at bygge.


... det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen, der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt,

Morten Christensen, leder af byggesagsafdelingen


Produktionen falder nemlig i en kategori, der gør, at Miljøstyrelsen, det vil sige staten, skal miljøgodkende virksomheden.

Det arbejde er i gang i øjeblikket, og derfor kan borgere kontakte Miljøstyrelsen, hvis de har bekymringer om eksempelvis lugt, støv og tøj.

- Lovgivningen opstiller en række krav angående lugt, støj og støv, som Miljøstyrelsen skal godkende ud fra. Kommunen har ikke noget at gøre med den del. Vi har fået spørgsmål fra borgerne omkring det, og det eneste, vi kan sige, er, at vi har andre virksomheder i kommunen der laver noget tilsvarende, nemlig Triple A i Hornsyld og Organic Plant Protein i Hedensted, hvor vi ikke har modtaget klager over eksempelvis lugt, fortæller Morten Christensen.

Planen er, at byggeriet af den nye fabrik skal gå i gang i efteråret. Inden da skal de to tilladelser, miljøtilladelsen og byggetilladelsen, dog være på plads.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grønt lys til lovligt gaderæs: Horsens Kommune afsætter 1,2 millioner kroner til etablering af streetracebane

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Sport

Han sprang ud som HIC's nye guldfugl: Angrebsspillet fungerede næsten til perfektion i premieren, men det er ikke nødvendigvis kun positivt

Erhverv For abonnenter

Sengeproducent leverer million-resultat: I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Horsens

80-årig kvinde måtte reddes op: Faldt ned ad skrænt

Annonce