Annonce
Horsens

Kommunen melder klar til to valg på kort tid: Vi glæder os

I Horsens Kommune er det ikke et problem at finde mandskab til at afvikle først europaparlamentsvalget og 10 dage senere et folketingsvalg. Bemandingen er på plads, lover valgkoordinator Mette Munk. Arkivfoto: Morten Pape
Der er i Horsens Kommune stor opbakning til at give en hånd med afviklingen af EP-valget og folketingsvalget, der holdes med blot 10 dages mellemrum.
Annonce

Horsens: Afviklingen af et europaparlamentsvalg og et folketingsvalg med 10 dages mellemrum bliver en logistisk udfordring af de helt store for kommunerne, men i Horsens er der ingen sure miner. Nærmest tværtimod.

- Vi glæder os. Jeg havde da nok forventet, at de to valg skulle afholdes på samme dag, så jeg fik lidt af en mavepuster, da jeg fandt ud af, at folketingsvalget skulle afvikles grundlovsdag. Men kort efter myldrede det ind med mails fra kolleger, der meldte klar til at give den en skalle. Europaparlamentsvalget var allerede på plads, og det er folketingsvalget nu også, siger Mette Munk, der er den ene af to valgkoordinatorer i Horsens Kommune.

Kommunen stiller med cirka 230 mand til hver valghandling på de 22 valgsteder, og herudover stiller de politiske partier med 120 mand, der blandt andet fungerer som valgstyrere på valgstederne. Kommunen forventer, at der meget snart kommer grønt lys fra partierne også.

At valget afholdes grundlovsdag, giver ikke for alvor problemer, siger Mette Munk.

- Det er jo ikke en fridag. Grundlovsdag møder vi normalt kl. 8-12. Arbejdsdagen skal så forlænges for nogle, men det forventer jeg ikke, vil give problemer, siger hun.

Grundlovsdag møder vi normalt kl. 8-12. Arbejdsdagen skal så forlænges for nogle, men det forventer jeg ikke, vil give problemer.

Mette Munk, valgkoordinator, Horsens Kommune

Annonce

Stemmebokse kan blive stående

Det er et kæmpearbejde at stille materiel op til et folketingsvalg og tage det ned igen. Derfor lægges der op til, at stemmebokse med mere så vidt muligt bliver stående på valgstederne i dagene mellem de to valg. Det vil spare en del mandetimer hos forvaltningen service og beredskab, konstaterer Mette Munk.

- Vi ved allerede nu, at vi ikke kan gøre det på valgstedet i Træden Forsamlingshus, for der er der et arrangement imellem de to valg. Det kan også give problemer, hvis der skal afvikles eksamen på et valgsted. Det er de enkelte valgsteder, der bestemmer, om det kan lade sig gøre. Får vi lov, er det supergodt, og gør vi ikke, sætter vi op to gange, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce