Annonce
Odder

Kommunen kan selv: Sårbare børn kan få billigere og bedre hjælp inden for kommunegrænsen

Det er ikke kun for at spare penge, at kommunen tilbyder mere hjælp til sårbare børn inden for kommunens egne tilbud, siger dirketør Karsten Poulsen som svar på Bhov Odders kritik. Arkivfoto: Martin Ravn
I et læserbrev antyder forældreforeningen Bhov Odder, at kommunen har lavet en spareøvelse i forklædning af den nye strategi for sårbare børn. Direktøren afviser anklagerne.
Annonce

Odder: Børnene og familierne overhøres, medarbejdere fyres, og den kvalificerede hjælp udebliver. Det er ifølge Bhov Odder nogle af konsekvenserne ved den strategi for inkluderende fællesskaber, som byrådet vedtog tidligere på året.

I et læserbrev til avisen peger Bhov Odder på flere områder, hvor foreningen for forældre til børn med særlige behov mener, at de og deres børn er blevet dårligere stillet, selvom målet var at forbedre hverdagen for sårbare børn og deres familier.

Karsten Poulsen, der er direktør for området, er ikke enig i Bhov Odders fremlæggelse af sagen.

- Vi har kompetencerne selv her i kommunen og kan gøre det mindst lige så godt og samtidig billigere, siger Karsten Poulsen.

- Og vi køber stadig hjælp udefra, når det er nødvendigt, siger han og peger eksempelvis på, at kommune ikke råder over eksperter i cerebral parese eller spastisk lammelse.

Tidligere har man i Odder Kommune haft folk udefra til at følge op på anbragte børn.

- Den supervisionsopgave kan vi godt løse selv, og for de penge, vi ikke bruger ude i byen, kan vi ansætte folk til at gøre det, påpeger direktøren.

Vi køber stadig hjælp udefra, når det er nødvendigt.

Karsten Poulsen, børne- og ungedirektør

Annonce

Budgettet skal balancere

Han medgiver, at der er blevet afskediget medarbejdere i børne- og familiecentret de seneste måneder, men ifølge Karsten Poulsen er det ikke PPR-psykologer, som Bhov Odder skriver i læserbrevet.

- Vi har været nødt til at tilpasse personaleforbruget for at få udgifterne til at hænge sammen med budgettet. Samtidig er der nogle medarbejdere, der har fået nye job, så vi kigger på behovet for at genopslå nogle stillinger, siger Karsten Poulsen.

Direktøren er heller ikke enig med Bhov Odder i, at kommunen går imod anbefalinger, når børn bliver holdt i kommunale specialtilbud frem for eksempelvis at sende dem på specialskoler i Aarhus.

- Vi ved godt, at nogle forældre mener, deres børn skal i specialskole, men det er vi ikke nødvendigvis altid enige i. Vi mener, at de specialtilbud, vi har, dækker børnenes behov, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Annonce