Annonce
Horsens

Kommunen inviterer til borgermøde om Husoddestien

Arkitektfirmaet Schønherr har på opfordring fra kommunen udarbejdet forslag til en ny, fast belægning og belysning på Husoddestien. Det kan man høre mere om på et borgermøde 12. december på Stensballeskolen. Man skal tilmelde sig mødet inden 11. december. Arkivfoto: Morten Pape

Arkitektfirmaet Schønherr har lavet forslag til en opgradering af Husoddestien med ny fast belægning og belysning. Det kan man høre mere om på borgermødet 12. december på Stensballeskolen.

Horsens: Hvordan kan forholdene på Husoddestien forbedres, så den er god og sikker at færdes på, og så der tages hensyn til natur, rekreative opholdssteder og naboer?

Det har Horsens Kommune bedt arkitektfirmaet Schønherr komme med forslag til, efter at byrådet i budgettet for 2018 besluttede at opgradere Husoddestien med fast belægning og belysning.

På et borgermøde onsdag 12. december kl. 19-20.30 vil oplægget blive præsenteret for interesserede borgere. Mødet bliver holdt i Galaksen, indskolingsafdelingen på Stensballeskolen.

- På mødet vil der blive vist forskellige typer fast belægning og forskellige typer belysning, som kan bruges på Husoddestien. Vi taler ikke om at lægge sort asfalt med striber på stien eller sætte meget høje lysmaster op, men har derimod forsøgt at finde løsninger, der er tilpasset området, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i affald og trafik, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Vi taler ikke om at lægge sort asfalt med striber på stien eller sætte meget høje lysmaster op, men har derimod forsøgt at finde løsninger, der er tilpasset området.

Allan Lyng Hansen, afdelingschef, Affald & Trafik, Horsens Kommune

Flere skal tage cyklen

I kommunens trafikplan, Trafik 2030, er der afsat mere end 100 millioner kroner til at forbedre forholdene for cyklister. Det skal ske ved at etablere nye cykelforbindelser og opgradere de eksisterende, blandt andet Husoddestien.

- Vi vil gerne have flere i Horsens til at cykle, og hensigten med ændringerne på Husoddestien er at forbedre forholdene for alle - både dem, der cykler ad stien og dem, der bor i området. På mødet vil vi lytte til, hvad borgerne har af bemærkninger, inden vi træffer en beslutning om, hvordan forholdene fremadrettet skal være, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, i pressemeddelelsen.

Tilmelding til borgermødet skal ske senest 11. december på www.horsens.dk/husoddesti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce