Annonce
Horsens

Kommunen har købt jorden: Her er der nye boliger på vej

Området bag ved Søvind Mejeri er blev lokalplanlagt i 2015, men der er ikke bygget noget endnu. Området markeret med grønt udgør ialt 28.000 kvm. Kommunen har købt den sydligste del af området, der er udlagt til tæt-lav bebyggelse. Kort: Horsens Kommune

Horsens Kommune har besluttet at købe 11.000 kvm jord i Søvind. Lokalrådet har kontakt til interesseret boligselskab.

Søvind: Nu er der udsigt til, at der kan blive bygget boliger på arealet umiddelbart nord for Søvind Mejeri.

Horsens Kommune købte en del af jorden på det seneste byrådsmøde. Det åbner mulighed for, at f.eks. et boligselskab kan bygge på stedet.

- Det drejer sig om Ravnebjerget 1A i Søvind. Der er et areal på 28.000 kvm, og vi har købt 11.460 kvm, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

Der har tidligere været drevet landbrug på arealet, der ligger centralt midt i Søvind.

Området er omfattet af en lokalplan fra 2015, der udlægger området til boligformål med åben lav og tæt lav bebyggelse - rækkehuse.

- Vi har fra byrådets side ambitioner om at realisere projektet, gerne i samarbejde med en boligforening. Det er noget, vi skal have afdækket, men jeg vil gerne sige, at det helt sikkert vil lykkes at få en almen boligforening aktiveret i forhold til at etablere en række boliger derude. Det er ikke på plads endnu, men det er det, der er målet, siger Peter Sørensen.

Annonce

Vi har fra byrådets side ambitioner om at realisere projektet, gerne i samarbejde med en boligforening.

Peter Sørensen (S), borgmester

Lokal arbejdsgruppe

Søvind Lokalråd har gennem længere tid arbejdet på, at der kan blive udstykket flere boliger i Søvind, og derfor har en arbejdsgruppe haft fokus på området i længere tid.

- I februar nedsatte jeg en lille arbejdsgruppe i lokalrådet, med det formål, at vi skulle have ført denne lokalplan ud i livet. Vi har kontaktet ejeren af området, der er flyttet fra byen for mange år siden og bor i Nordjylland, og så har vi kontakt til en boligforening, der er interesseret i projektet, siger formand for Søvind Lokalråd, Knud Gregersen, der i processen har haft kontakt til både formand for teknik- og miljøudvalget Martin Ravn (V) og borgmester Peter Sørensen (S).

Han understreger vigtigheden af at få flere til at flytte til Søvind.

- Hvis ikke vi passer på vores befolkningsantal, bliver det et problem for skolen og dagligvarebutikken, siger Knud Gregersen.

Borgmester Peter Sørensen håber, at kommunens opkøb kan være med til at skubbe gang i en udvikling i Søvind.

- Der er jo stadig 17.000 kvm tilbage. Jeg tror, at det her kan være med til at sætte gang i endnu flere private investeringer i Søvind. Det er jo et meget smukt område. Søvind har alt: natur, servicetilbud, stier. Det er et sted, der vil være attraktivt for rigtig mange borgere i fremtiden, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce