Annonce
Horsens

Kommunen har købt jorden: Her er der nye boliger på vej

Området bag ved Søvind Mejeri er blev lokalplanlagt i 2015, men der er ikke bygget noget endnu. Området markeret med grønt udgør ialt 28.000 kvm. Kommunen har købt den sydligste del af området, der er udlagt til tæt-lav bebyggelse. Kort: Horsens Kommune

Horsens Kommune har besluttet at købe 11.000 kvm jord i Søvind. Lokalrådet har kontakt til interesseret boligselskab.

Søvind: Nu er der udsigt til, at der kan blive bygget boliger på arealet umiddelbart nord for Søvind Mejeri.

Horsens Kommune købte en del af jorden på det seneste byrådsmøde. Det åbner mulighed for, at f.eks. et boligselskab kan bygge på stedet.

- Det drejer sig om Ravnebjerget 1A i Søvind. Der er et areal på 28.000 kvm, og vi har købt 11.460 kvm, fortæller borgmester Peter Sørensen (S).

Der har tidligere været drevet landbrug på arealet, der ligger centralt midt i Søvind.

Området er omfattet af en lokalplan fra 2015, der udlægger området til boligformål med åben lav og tæt lav bebyggelse - rækkehuse.

- Vi har fra byrådets side ambitioner om at realisere projektet, gerne i samarbejde med en boligforening. Det er noget, vi skal have afdækket, men jeg vil gerne sige, at det helt sikkert vil lykkes at få en almen boligforening aktiveret i forhold til at etablere en række boliger derude. Det er ikke på plads endnu, men det er det, der er målet, siger Peter Sørensen.

Annonce

Vi har fra byrådets side ambitioner om at realisere projektet, gerne i samarbejde med en boligforening.

Peter Sørensen (S), borgmester

Lokal arbejdsgruppe

Søvind Lokalråd har gennem længere tid arbejdet på, at der kan blive udstykket flere boliger i Søvind, og derfor har en arbejdsgruppe haft fokus på området i længere tid.

- I februar nedsatte jeg en lille arbejdsgruppe i lokalrådet, med det formål, at vi skulle have ført denne lokalplan ud i livet. Vi har kontaktet ejeren af området, der er flyttet fra byen for mange år siden og bor i Nordjylland, og så har vi kontakt til en boligforening, der er interesseret i projektet, siger formand for Søvind Lokalråd, Knud Gregersen, der i processen har haft kontakt til både formand for teknik- og miljøudvalget Martin Ravn (V) og borgmester Peter Sørensen (S).

Han understreger vigtigheden af at få flere til at flytte til Søvind.

- Hvis ikke vi passer på vores befolkningsantal, bliver det et problem for skolen og dagligvarebutikken, siger Knud Gregersen.

Borgmester Peter Sørensen håber, at kommunens opkøb kan være med til at skubbe gang i en udvikling i Søvind.

- Der er jo stadig 17.000 kvm tilbage. Jeg tror, at det her kan være med til at sætte gang i endnu flere private investeringer i Søvind. Det er jo et meget smukt område. Søvind har alt: natur, servicetilbud, stier. Det er et sted, der vil være attraktivt for rigtig mange borgere i fremtiden, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flue nedlagde motorcyklist

Annonce