Annonce
Ikast-Brande

Kommunen har fokus på de unges alkoholdebut

Ikast-Brande Kommune har fokus på unge og alkohol. Arkivfoto
Ikast-Brande Kommune vil mindske unges brug af alkohol.Forebyggelses- og Bevillingsnævnet, SSP og Center for Rusmiddelforskning samarbejder om temaet.

Ikast-Brande: Ikast-Brande Kommune sætter fokus at forebygge en tidlig alkoholdebut blandt unge.

Forebyggelses- og Bevillingsnævnet i Ikast-Brande Kommune har i samarbejde med SSP og Center for Rusmiddelbehandling dykket ned i den aktuelle viden på området.

- Vi ved, at der er en sammenhæng mellem tidlig alkoholdebut og risiko for brug af andre rusmidler samt risikoen for kriminalitet på den længere bane – dermed er tidlig alkoholdebut en risikofaktor, som vi skal forebygge. Vi er optaget af et trygt natteliv for de unge, hvilket bl.a. også forudsætter, at de unge er gamle og modne nok til at kunne deltage i nattelivet, på ordentlig vis, siger Frank Heidemann (S), der er formand for Forebyggelses- og Bevillingsnævnet, i en pressemeddelelse.

Forebyggelses- og Bevillingsnævnet er et nævn bestående af repræsentanter fra erhvervslivet, restaurationsbranchen, faglige organisationer, ungdomsrådet, politiet, kommunale embedsmænd og byrådspolitikere.

Annonce

Flertal misforstår

Ét af de værktøjer der skal bruges, er, at SSP og skoleområdet i det kommende skoleår vil arbejde med temaet "flertalsmisforståelser".

- Forskning viser, at de unges antagelser om, hvor meget deres kammerater drikker og må drikke, i høj grad spiller ind på de unges og forældrenes valg og holdninger til alkohol. Det vil sige, at de unge drikker mere, fordi de tror, at deres kammerater drikker mere, end de gør. Derfor er det vigtigt, at vi arbejder med flertalsmisforståelserne og får nogle af den aflivet, siger leder af SSP, Helle Sundahl.

Forebyggelses- og bevillingsnævnet er i den kommende tid særligt optaget af, hvordan man på tværs af sektorer kan samarbejde om at udskyde alkoholdebutalderen og generelt mindske de unges brug af alkohol.

- Lige nu er vi optaget af tre områder. Vi sætter fokus på invitation til samarbejde med detailhandlen om, hvordan vi kan mindske tilgængeligheden i butikkerne. Vi vil se på, om vi i fællesskab kan udarbejde nogle retningslinjer i vores foreningsliv på vores ungdomsuddannelser. Og hvordan kan vores institutioner og forældre samarbejde om at tage fælles ansvar for at udskyde de unges debutalder, siger Frank Heidemann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce