x
Annonce
Horsens

Kommunen forbereder vej-projekter: Fire huse i Sydbyen og et på Sundvej skal rives ned

Ejendommen på Sundvej 101 skal rives ned i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej. Foto: Thomas Schütt

Kommunen har overtaget tre huse på Nordrevej, et på Klokkedalsvej og en erhvervsbygning på Sundvej. De står i vejen for forlængelsen af den sydlige omfartsvej og opgraderingen af Langmarksvej.

Horsens: Horsens Kommune har overtaget fire private ejendomme, der ligger i vejen for den kommende forlængelse af Ringvej Syd til Bollervej og Sydhavnen.

På den lukkede del af byrådsmødet mandag aften orienterede borgmester Peter Sørensen (S) byrådet om overtagelsen, og han oplyser nu, at det drejer sig om adresserne Nordrevej 78, Nordrevej 80, Nordrevej 84 og Klokkedalsvej 16.

- Vi står ikke lige for at skulle anlægge forlængelsen af omfartsvejen, men vi har den holdning, at vi så tidligt som muligt i forløbet vil sikre de berørte borgere et ordentligt grundlag for at komme videre. Det hjælper vi dem selvfølgelig med. De ejendomme, vi har overtaget, ved vi med sikkerhed, vil blive berørt af linjeføringen, siger han.

Ejendommenes beboere har nu fået en lejekontrakt med kommunen med ret til at blive boende, indtil kommunen efter planen går i gang med at bygge vejen i 2024.

- Vi ser gerne, at familierne bliver boende, indtil ejendommene skal rives ned. Dels fordi det giver en lejeindtægt til kommunen, dels fordi det er værdispild at have gode boliger stående tomme, siger kommunens chefjurist, Claus Rindahl Hansen.

Chefjuristen vurderer, at yderligere 15-20 lodsejere på strækningen kan forvente at blive kontaktet af kommunen, fordi også deres matrikler er i konflikt med den kommende vej.

- Deres ejendomme vil blive berørt, men i mindre grad end dem, vi har overtaget, siger han.

Det er endnu for tidligt at sætte navne på, for politikerne vil først i foråret blive præsenteret for et skitseforslag med et bud på den præcise linjeføring.

Artiklen fortsætter under kortet.

Annonce

Vi ser gerne, at familierne bliver boende, indtil ejendommene skal rives ned. Dels fordi det giver en lejeindtægt til kommunen, dels fordi det er værdispild at have gode boliger stående tomme.

Claus Rindahl Hansen, chefjurist, Horsens Kommune
Den endelige linjeføring er endnu ikke fastlagt for den kommende omfartsvej mellem Bjerrevej og Bollervej, men fire ejendomme, tre på Nordrevej og en på Klokkedalsvej, vil med sikkerhed blive berørt af den nye vej, og derfor har kommunen nu overtaget dem.

Sundvej-ejendom rives ned

Ud over de fire ejendomme i Sydbyen har kommunen overtaget ejendommen Sundvej 101 på hjørnet af Sundvej og Langmarksvej. Den skal rives ned i forbindelse med ringvejsprojektet, hvor krydset Langmarksvej/Sundvej skal opgraderes.

Ejendommen har hidtil været ejet af EDC-mæglerne Alex Mandrup Paulsen og Christian Højgaard, der i sin tid købte ejendommen af Danske Bank. Den har i tidens løb huset filial for flere banker, BG Bank, Danske Bank og Bank Nordik, huset en frisør og et posthus. I dag er der spillehal i en del af ejendommen.

Alex Mandrup Paulsen siger, at makkerparret gerne havde beholdt ejendommen, men han erkender samtidig, at der ikke er nogen vej udenom.

- Det er en god ejendom, som vi som investorer har været glade for, men vi har også forståelse for, at kommunen ønsker udvikling. Man kan ikke med den ene hånd ønske udvikling i Horsens og med den anden stå i vejen for den, siger han.

Der er i alle fem tilfælde tale om, at ejerne af ejendommene har bedt kommunen om at overtage ejendommene mod en erstatning. Det har borgerne ret til, fordi vejanlæggene er med i kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce