Annonce
Horsens

Kommunen forbereder vej-projekter: Fire huse i Sydbyen og et på Sundvej skal rives ned

Ejendommen på Sundvej 101 skal rives ned i forbindelse med opgraderingen af Langmarksvej. Foto: Thomas Schütt

Kommunen har overtaget tre huse på Nordrevej, et på Klokkedalsvej og en erhvervsbygning på Sundvej. De står i vejen for forlængelsen af den sydlige omfartsvej og opgraderingen af Langmarksvej.

Annonce

Horsens: Horsens Kommune har overtaget fire private ejendomme, der ligger i vejen for den kommende forlængelse af Ringvej Syd til Bollervej og Sydhavnen.

På den lukkede del af byrådsmødet mandag aften orienterede borgmester Peter Sørensen (S) byrådet om overtagelsen, og han oplyser nu, at det drejer sig om adresserne Nordrevej 78, Nordrevej 80, Nordrevej 84 og Klokkedalsvej 16.

- Vi står ikke lige for at skulle anlægge forlængelsen af omfartsvejen, men vi har den holdning, at vi så tidligt som muligt i forløbet vil sikre de berørte borgere et ordentligt grundlag for at komme videre. Det hjælper vi dem selvfølgelig med. De ejendomme, vi har overtaget, ved vi med sikkerhed, vil blive berørt af linjeføringen, siger han.

Ejendommenes beboere har nu fået en lejekontrakt med kommunen med ret til at blive boende, indtil kommunen efter planen går i gang med at bygge vejen i 2024.

- Vi ser gerne, at familierne bliver boende, indtil ejendommene skal rives ned. Dels fordi det giver en lejeindtægt til kommunen, dels fordi det er værdispild at have gode boliger stående tomme, siger kommunens chefjurist, Claus Rindahl Hansen.

Chefjuristen vurderer, at yderligere 15-20 lodsejere på strækningen kan forvente at blive kontaktet af kommunen, fordi også deres matrikler er i konflikt med den kommende vej.

- Deres ejendomme vil blive berørt, men i mindre grad end dem, vi har overtaget, siger han.

Det er endnu for tidligt at sætte navne på, for politikerne vil først i foråret blive præsenteret for et skitseforslag med et bud på den præcise linjeføring.

Artiklen fortsætter under kortet.

Vi ser gerne, at familierne bliver boende, indtil ejendommene skal rives ned. Dels fordi det giver en lejeindtægt til kommunen, dels fordi det er værdispild at have gode boliger stående tomme.

Claus Rindahl Hansen, chefjurist, Horsens Kommune
Den endelige linjeføring er endnu ikke fastlagt for den kommende omfartsvej mellem Bjerrevej og Bollervej, men fire ejendomme, tre på Nordrevej og en på Klokkedalsvej, vil med sikkerhed blive berørt af den nye vej, og derfor har kommunen nu overtaget dem.
Annonce

Sundvej-ejendom rives ned

Ud over de fire ejendomme i Sydbyen har kommunen overtaget ejendommen Sundvej 101 på hjørnet af Sundvej og Langmarksvej. Den skal rives ned i forbindelse med ringvejsprojektet, hvor krydset Langmarksvej/Sundvej skal opgraderes.

Ejendommen har hidtil været ejet af EDC-mæglerne Alex Mandrup Paulsen og Christian Højgaard, der i sin tid købte ejendommen af Danske Bank. Den har i tidens løb huset filial for flere banker, BG Bank, Danske Bank og Bank Nordik, huset en frisør og et posthus. I dag er der spillehal i en del af ejendommen.

Alex Mandrup Paulsen siger, at makkerparret gerne havde beholdt ejendommen, men han erkender samtidig, at der ikke er nogen vej udenom.

- Det er en god ejendom, som vi som investorer har været glade for, men vi har også forståelse for, at kommunen ønsker udvikling. Man kan ikke med den ene hånd ønske udvikling i Horsens og med den anden stå i vejen for den, siger han.

Der er i alle fem tilfælde tale om, at ejerne af ejendommene har bedt kommunen om at overtage ejendommene mod en erstatning. Det har borgerne ret til, fordi vejanlæggene er med i kommuneplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Horsens

Horsens-pige indkaldt til landsholdet

Annonce