x
Annonce
Horsens

Kommunen forkæler 5000 tilflyttere: Kom gratis til musikfestival på Fængslet

Wall of Sound var en nyopfindelse i det horsensianske musiklandskab sidste år. I år vender festivalen tilbage med 18 koncerter fordelt over to dage i begyndelsen af september,og 5000 tilflyttere er inviteret gratis med. Arkivfoto: Hanne Nielsen
I disse dage får alle tilflyttere i Horsens et brev ind ad døren med partoutbilletter til musikfestivalen Wall of Sound på Fængslet.

Horsens: Hvis man er flyttet til Horsens inden for det sidste års tid, kan man godt glæde sig. Alle tilflyttere får nemlig gratis partoutbilletter til festivalen Wall of Sound på Fængslet. Billetter til en værdi af 600 kroner pr. stk. eller tre millioner kroner i alt. Men kommunaldirektør Peter Sinding er ikke bekymret for, at billetudgifterne efterlader et hul i kommunekassen.

- Nu har vi en ret ny festival, som er finansieret af kommunen og kulturudvalget. Og billetter til arrangementer vi selv arrangerer, koster ikke noget - så vi giver netop billetter til vores egne arrangementer, forklarer han og fortsætter:

- Men at vi forærer dem væk, er også et udtryk for, at vi ikke regner meget på det. For os betyder det meget, at folk skal lande godt og føle sig godt taget imod og blive brugere af byens tilbud. Derfor har vi taget det her sats at invitere alle tilflyttere inden for det seneste år med til Wall of Sound.

Peter Sinding håber, at ud over at give tilflytterne en god oplevelse vil invitationerne også være med til at skabe vind i sejlene for den nye festival, som skal finde sit fodfæste i byen.

- Det er kun andet år i år, så den er ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form, siger han og tilføjer:

- Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Annonce

- Det er kun andet år i år, så den ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den også et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form. Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Peter Sinding, kommunalirektør

Kan give pladsproblemer

Wall of Sound løber af stablen 6. og 7. september på Fængslet. Gæsterne kan glæde sig til at høre navne som Phlake, Klumben og Raske Penge og Topgun, og derudover er der streetfood-boder, kunstnere og håndværkere, som kan opleves i aktion, brætspil og meget andet.

Og det er da heller ikke fordi, billetsalget er gået skidt, at kommunen forærer 5000 billetter væk. Faktisk er det gået bedre end sidste år, og arrangørerne regner med omkring 3000 betalende gæster. Men med 5000 gratis invitationer til alle byens nye ansigter oveni, kan der blive udfordringer med pladsen.

- Vi har solgt lidt flere billetter end sidste år, og der kan også godt være flere end 3000 mennesker. Men hvis alle 5000 tilflyttere bruger deres billet, har vi et positivt problem. Men så løser vi det, lyder den klare melding fra Peter Sinding.

Strategien med at forære blandt andet billetter til kulturoplevelser til tilflyttere er ikke ny, og selvom partoutbilletter til en hel festival er første gang, så er det blot et udtryk for, at Horsens kærer sig om de nye i byen, lyder det fra kommunaldirektøren.

- Jeg har ikke indtrykket af, at vi fra nu af giver Wall of Sound-billetter væk hvert eneste år. Næste år gør vi måske noget andet. Men vi har altid givet tilbud til tilflyttere. Det betyder meget i byen, at man kan komme ind i gode fællesskaber, og vi er stolte af vores kultur, siger han og pointerer:

- Vores interesse for tilflytterne stopper ikke, når de har skrevet under på kontrakten eller skødet, de skal blive ved med at føle sig velkomne og taget godt imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce