Annonce
Horsens

Kommunen forkæler 5000 tilflyttere: Kom gratis til musikfestival på Fængslet

Wall of Sound var en nyopfindelse i det horsensianske musiklandskab sidste år. I år vender festivalen tilbage med 18 koncerter fordelt over to dage i begyndelsen af september,og 5000 tilflyttere er inviteret gratis med. Arkivfoto: Hanne Nielsen
I disse dage får alle tilflyttere i Horsens et brev ind ad døren med partoutbilletter til musikfestivalen Wall of Sound på Fængslet.

Horsens: Hvis man er flyttet til Horsens inden for det sidste års tid, kan man godt glæde sig. Alle tilflyttere får nemlig gratis partoutbilletter til festivalen Wall of Sound på Fængslet. Billetter til en værdi af 600 kroner pr. stk. eller tre millioner kroner i alt. Men kommunaldirektør Peter Sinding er ikke bekymret for, at billetudgifterne efterlader et hul i kommunekassen.

- Nu har vi en ret ny festival, som er finansieret af kommunen og kulturudvalget. Og billetter til arrangementer vi selv arrangerer, koster ikke noget - så vi giver netop billetter til vores egne arrangementer, forklarer han og fortsætter:

- Men at vi forærer dem væk, er også et udtryk for, at vi ikke regner meget på det. For os betyder det meget, at folk skal lande godt og føle sig godt taget imod og blive brugere af byens tilbud. Derfor har vi taget det her sats at invitere alle tilflyttere inden for det seneste år med til Wall of Sound.

Peter Sinding håber, at ud over at give tilflytterne en god oplevelse vil invitationerne også være med til at skabe vind i sejlene for den nye festival, som skal finde sit fodfæste i byen.

- Det er kun andet år i år, så den er ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form, siger han og tilføjer:

- Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Annonce

- Det er kun andet år i år, så den ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den også et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form. Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Peter Sinding, kommunalirektør

Kan give pladsproblemer

Wall of Sound løber af stablen 6. og 7. september på Fængslet. Gæsterne kan glæde sig til at høre navne som Phlake, Klumben og Raske Penge og Topgun, og derudover er der streetfood-boder, kunstnere og håndværkere, som kan opleves i aktion, brætspil og meget andet.

Og det er da heller ikke fordi, billetsalget er gået skidt, at kommunen forærer 5000 billetter væk. Faktisk er det gået bedre end sidste år, og arrangørerne regner med omkring 3000 betalende gæster. Men med 5000 gratis invitationer til alle byens nye ansigter oveni, kan der blive udfordringer med pladsen.

- Vi har solgt lidt flere billetter end sidste år, og der kan også godt være flere end 3000 mennesker. Men hvis alle 5000 tilflyttere bruger deres billet, har vi et positivt problem. Men så løser vi det, lyder den klare melding fra Peter Sinding.

Strategien med at forære blandt andet billetter til kulturoplevelser til tilflyttere er ikke ny, og selvom partoutbilletter til en hel festival er første gang, så er det blot et udtryk for, at Horsens kærer sig om de nye i byen, lyder det fra kommunaldirektøren.

- Jeg har ikke indtrykket af, at vi fra nu af giver Wall of Sound-billetter væk hvert eneste år. Næste år gør vi måske noget andet. Men vi har altid givet tilbud til tilflyttere. Det betyder meget i byen, at man kan komme ind i gode fællesskaber, og vi er stolte af vores kultur, siger han og pointerer:

- Vores interesse for tilflytterne stopper ikke, når de har skrevet under på kontrakten eller skødet, de skal blive ved med at føle sig velkomne og taget godt imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];