Annonce
Horsens

Kommunen forkæler 5000 tilflyttere: Kom gratis til musikfestival på Fængslet

Wall of Sound var en nyopfindelse i det horsensianske musiklandskab sidste år. I år vender festivalen tilbage med 18 koncerter fordelt over to dage i begyndelsen af september,og 5000 tilflyttere er inviteret gratis med. Arkivfoto: Hanne Nielsen
I disse dage får alle tilflyttere i Horsens et brev ind ad døren med partoutbilletter til musikfestivalen Wall of Sound på Fængslet.

Horsens: Hvis man er flyttet til Horsens inden for det sidste års tid, kan man godt glæde sig. Alle tilflyttere får nemlig gratis partoutbilletter til festivalen Wall of Sound på Fængslet. Billetter til en værdi af 600 kroner pr. stk. eller tre millioner kroner i alt. Men kommunaldirektør Peter Sinding er ikke bekymret for, at billetudgifterne efterlader et hul i kommunekassen.

- Nu har vi en ret ny festival, som er finansieret af kommunen og kulturudvalget. Og billetter til arrangementer vi selv arrangerer, koster ikke noget - så vi giver netop billetter til vores egne arrangementer, forklarer han og fortsætter:

- Men at vi forærer dem væk, er også et udtryk for, at vi ikke regner meget på det. For os betyder det meget, at folk skal lande godt og føle sig godt taget imod og blive brugere af byens tilbud. Derfor har vi taget det her sats at invitere alle tilflyttere inden for det seneste år med til Wall of Sound.

Peter Sinding håber, at ud over at give tilflytterne en god oplevelse vil invitationerne også være med til at skabe vind i sejlene for den nye festival, som skal finde sit fodfæste i byen.

- Det er kun andet år i år, så den er ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form, siger han og tilføjer:

- Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Annonce

- Det er kun andet år i år, så den ved at blive løbet i gang. Og ud over at være en ny festival, har den også et mere alternativt koncept. Den er en blanding af kunst og musik og uden overnatning, så det er en eksperimenterende festival, der er ved at finde sin form. Derfor bruger vi lige netop den i år som markedsføring af Horsens som kulturby.

Peter Sinding, kommunalirektør

Kan give pladsproblemer

Wall of Sound løber af stablen 6. og 7. september på Fængslet. Gæsterne kan glæde sig til at høre navne som Phlake, Klumben og Raske Penge og Topgun, og derudover er der streetfood-boder, kunstnere og håndværkere, som kan opleves i aktion, brætspil og meget andet.

Og det er da heller ikke fordi, billetsalget er gået skidt, at kommunen forærer 5000 billetter væk. Faktisk er det gået bedre end sidste år, og arrangørerne regner med omkring 3000 betalende gæster. Men med 5000 gratis invitationer til alle byens nye ansigter oveni, kan der blive udfordringer med pladsen.

- Vi har solgt lidt flere billetter end sidste år, og der kan også godt være flere end 3000 mennesker. Men hvis alle 5000 tilflyttere bruger deres billet, har vi et positivt problem. Men så løser vi det, lyder den klare melding fra Peter Sinding.

Strategien med at forære blandt andet billetter til kulturoplevelser til tilflyttere er ikke ny, og selvom partoutbilletter til en hel festival er første gang, så er det blot et udtryk for, at Horsens kærer sig om de nye i byen, lyder det fra kommunaldirektøren.

- Jeg har ikke indtrykket af, at vi fra nu af giver Wall of Sound-billetter væk hvert eneste år. Næste år gør vi måske noget andet. Men vi har altid givet tilbud til tilflyttere. Det betyder meget i byen, at man kan komme ind i gode fællesskaber, og vi er stolte af vores kultur, siger han og pointerer:

- Vores interesse for tilflytterne stopper ikke, når de har skrevet under på kontrakten eller skødet, de skal blive ved med at føle sig velkomne og taget godt imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce