Annonce
Hedensted

Kommunen er godt forberedt på genåbning: Vi har faktisk bare fået en dag ekstra

Skoler og daginstitutioner gør klar til delvis genåbning tirsdag 15. april, men de konkrete retgningslinjer er ikke helt på plads endnu. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Forvaltningen holder møde onsdag morgen om, hvordan en genåbning af børnehaver og skoler helt konkret skal foregå. Men genåbnet - det bliver der, fastslår chef for læring.
Annonce

Hedensted: Allerede i sidste uge sendte forvaltningen i Hedensted Kommune besked ud til alle skoler og daginstitutioner om, at de skulle forberede sig på en fuld genåbning tirsdag 14. april. Derfor var det ikke nogen voldsom udmelding, der kom fra statsminister Mette Frederiksen (S) mandag, om en gradvis genåbning fra onsdag 15. april.

- Vi var forberedt, ja, man kan faktisk sige, at vi har fået en dag ekstra til at planlægge, og det er vi glade for, siger Finn Gatten, chef for læring i Hedensted Kommune.

Flere og flere børn i kommunen er begyndt at benytte sig af nødpasning i daginstitutioner og på skoler, og i kommunen har man glædet sig til at komme i gang igen. Præcis hvordan det skal ske, er dog endnu ikke på plads.

- Det pædagogiske har vi styr på, men vi mangler det sundhedsfaglige. Vi regner med, at der kommer noget på skrift ovenfra i dag, og så holder vi et møde i morgen tidlig, hvorefter de forskellige skoler og børnehaver får besked om de konkrete retningslinjer, siger Finn Gatten.

Annonce

Mere ude-undervisning

I Hedensted Kommune er der flere små skoler, som kun har klassetrin til og med 6., og det havde ifølge Finn Gatten gjort planlægningen lidt nemmere, hvis 6. klasserne var kommet med i genåbningen. Han vælger dog at se positivt på udfordringen.

- Der bliver meget arbejde, og vi kommer til at være tålmodige, men jeg tror også, vi kan lære noget af det. Der er ingen tvivl om, at vi kommer mere i gang med undervisning udenfor nu, tvunget af omstændighederne. Nogle gange skal der et benspænd til at få sat noget godt i gang, siger Finn Gatten.

Der er en række udfordringer, der skal diskuteres i morgen, når retningslinjerne ovenfra er meldt ud. Fx hvad man gør med elever, som ikke kan eller tør komme i skole endnu, og lærere som må blive hjemme pga. kronisk syge i familien. Der skal også diskuteres klassestørrelser, indretning af undervisning, brobygning mm.

Men genåbnet - det bliver der, slår Finn Gatten fast.

- Vi har sukket efter det her, så vi skal nok finde en måde at gøre det på - med de restriktioner og forbehold, der nu er. Ellers skal der komme en helt ukendt spiller på banen, lyder det fra læringschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce