Annonce
Horsens

Kommunen: Bannere på p-hus strider mod to lokalplaner

De to bannere på Nordhavnens P-hus overholder hverken lokalplan 150, der regulerer skiltningen i midtbyen, eller lokalplan 320 for byggeriet på Nordhavnen. Kommunen vil nu tage kontakt til ejeren. Foto: Thomas Schütt
Bannerne på Nordhavnens P-hus er alt for store og reklamerer for et produkt i strid med både lokalplan 150 og lokalplanen for byggeriet, mener byggesagsbehandler. Hun vil nu kontakte ejeren af p-huset.
Annonce

Horsens: To bannere på Nordhavnens P-hus, der reklamerer for p-huset og det tilhørende bilplejecenter, forbryder sig formentlig sig mod to lokalplaner, og kommunens byggesagsafdeling vil nu tage kontakt til ejeren af p-huset, Havnetrekanten A/S, der er ejet af Ejendomsselskabet Casa.

Det oplyser byggesagsbehandler Hanne Lind, efter at Folkebladet på baggrund af en henvendelse har spurgt ind til sagen. Hun fortæller, at ejeren ikke har søgt om tilladelse til at sætte bannerne op.

- Vi prøver i kommunen altid at være dialog-orienterede, så jeg vil i første omgang tage kontakt til ejeren og fortælle, at der er noget, de har glemt, konstaterer hun.

- Man skal søge om at sætte et banner op. Det er ikke sket, men jeg kan også sige med det samme, at ejeren ikke vil få tilladelse til de to bannere, der er sat op. De laver for meget larm, de er placeret for højt oppe, og de er for store, siger Hanne Lind.


Vi prøver i kommunen altid at være dialog-orienterede, så jeg vil i første omgang tage kontakt til ejeren og fortælle, at der er noget, de har glemt.

Hanne Lind, byggesagsbehandler, Horsens Kommune


Ifølge lokalplan 150, der regulerer skiltningen i midtbyen, herunder Nordhavnen, må et banner, hvis det skal have en chance for at blive godkendt, maksimalt have en størrelse på 12,25 kvadratmeter, og det må ikke reklamere for produkter.

- Det overholder de to bannere på p-huset tydeligvis ikke, men man kunne jo have startet med at søge om lov, siger Hanne Lind, der påpeger, at bannerne også er i strid med lokalplanen for selve byggeriet på Nordhavnen.

Annonce

- Vi vil dykke ned i det

Jacob Wollenberg, der er direktør for det nye bilplejecenter, Fix my Car, siger, at han umiddelbart ikke kan se et problem i, at der via midlertidige bannere gøres opmærksom på, at der er åbnet et nyt p-hus og et nyt bilplejecenter.

- Jeg kender ikke til, om der er søgt om tilladelse fra os eller Apcoa, der driver p-huset, men når du nu fortæller mig, at der er kommet en henvendelse, vil vi da dykke ned i det, siger han.

Hanne Lind siger, at nye virksomheder faktisk godt kan få lov til at hænge et banner op midlertidigt, maksimalt i seks uger, men man skal søge om det.

Folkebladet har jævnligt skrevet om bannere og skilte i bybilledet, der ikke overholder lokalplan 150. Hanne Lind fortæller, at det er et stigende problem i bybilledet.

- Man kan nogle gange godt blive overrasket over at se skilte og bannere, der er sat op i løbet af natten, uden at vi har hørt om det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce