Annonce
Østjylland

Kommunale støttepuljer skal skabe mere liv i Aarhus

Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) kom fredag med en appel til kunderne om at bruge butikkerne i Aarhus igen og få den oplevelse, det er, at bruge byen. Kommunen har sat flere millioner kroner af i støtte til fremstødet for at skabe flere aktiviteter. Foto: Søren Willumsen
Borgmester Jacob Bundsgaard og direktøren for Aarhus City Forening i fælles appel til østjyderne om igen at bruge butikkerne i Aarhus. Ekstra penge i støttepuljer til at markedsføre og skabe liv i gaderne og en visionsplan er på vej.

AARHUS: Flere kommunale støttepuljer med i alt otte millioner kroner kommer i spil nu og i løbet af 2021 for at skabe mere liv i gaderne og lokke flere kunder ind og bruge Aarhus' butikker - og forhåbentlig også snart cafeer og restauranter.

- Vi har sat kommunale penge af til at lave aktiviteter for. Der er puljen "Mere gang i Aarhus" som direktør Marianne Bedsted fra Salling er formand for. Der kommer mange ansøgninger til puljen, og pengene er allerede på vej ud til Cityforeningen og gadeforeninger, fortalte borgmester Jacob Bundsgaard (S) på et pressemøde fredag formiddag i blændende sol på Store Torv.

Sammen med direktør Claus Bech fra Aarhus City Forening appellerede borgmesteren til at bruge Aarhus, nu hvor mange fysiske butikker er åbnet efter de seneste to måneders nedlukning.

Annonce

Markedsføring og aktiviteter

- Puljen skal blandt andet anvendes til at markedsføre Aarhus for og til aktiviteter, der gør det sjovt og spændende at komme ud at handle og opleve byen. Men det handler også om de mange arbejdspladser i detailhandlen, vi gerne vil have i gang igen, siger Jacob Bundsgaard.

Ifølge Claus Bech falder puljen på et tørt sted for at understøtte den gode genåbning.

- Vi har haft en rigtig god genåbning af butikkerne i denne uge. Detailhandlen melder om en ualmindelig god og kontrolleret åbning, hvor folk har taget hensyn og tålmodigt venter i kø for at komme ind i butikkerne, holder afstand og bruger mundbind, fortæller Claus Bech.

Kunderne er vendt tilbage til butikkerne i Aarhus og venter tålmodigt i kø og med mundbindene klar for at komme ind flere steder.  Foto: Søren Willumsen

Han håber meget, at caféer og restauranter får lov til at åbne efter påske, men det er der endnu ikke lagt en plan for fra myndighederne.

- Og så ser jeg frem til at Salling, Magasin og Bruuns Galleri snart kan åbne. Det vil være rigtigt rart snart at få storcentrene med, for det kan godt styres med afstand og mundbind, mener  direktøren.

Fredag var der pressemøde om genåbning af butikker med Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening og borgmester Jacob Bundsgaard (S). Foto: Søren Willumsen

Han tilføjer, at det er åbenlyst, at mange restauranter og butikker i storcentret lider hårdt under nedlukningen.

- Det er utroligt hårdt rent økonomisk, og vi har desværre oplevet nogle konkurser. Så det er vigtigt, at folk vender tilbage og bruger de fysiske butikker. Men mange kommer allerede for det er tydeligt, at kunderne også har savnet butikkerne og oplevelsen ved at shoppe.

Borgmester støtter butikkerne, selv om også han har lært at shoppe på nettet.

- Vi er nok alle blevet verdensmestre i nethandel, men jeg er begyndt at handle i de fysiske butikker igen. Og der skal være noget, der kan trække folk ud i gaderne igen. Det kan man blandt andet gøre ved at koble shopping med oplevelser og kultur, siger Jacob Bundsgaard.

Blandt aktiviteter kommer der blandt andet en fotoudstilling på Store Torv, hvor byens borgere skal involveres ved at tage selfies, og 12. juni kommet et større udendørs danseevent.

Otte millioner kroner i år til at få gang i Aarhus

  • Med puljen ”Mere Gang i Aarhus” har Aarhus Byråd tidligere afsat to millioner kroner i 2020 og igen to mio. kr. i 2021 til støtte til at afhjælpe den kritiske situation, som corona-krisen har skabt for mange virksomheder i detailhandlingen og andre af bylivets aktører (hoteller, turisme, spillesteder, natteliv, restauranter m.fl.). Udvalget har direktør Marianne Bedsted fra Salling Group for bordenden.
  • Af disse midler er der nu afsat 600.000 kr. til 'Smilet Lever'-kampagnen (#smiletlever), 750.000 kr. til markedsføring af by/detailhandel i forbindelse med genåbning (blandt andet til byens mange lokale gadeforeninger), samt 300.000 kr. til events (danseevent og fotoudstilling).
  • Restbeløbet vil blive disponeret til øvrige aktiviteter i forbindelse med den fortsatte genåbning.
  • Derudover er der afsat 3 x 2 mio. kr. til henholdsvis turisme, detailhandel og oplevelsesindustri. Puljerne skal blandt andet bruges til at trække flere gæster til Aarhus, udvikle en bæredygtig detailhandel og støtte Aarhus som en spændende oplevelses- og underholdnings by.  Puljerne vil blive fordelt i løbet af 2021.
  • Endelig vil en kommende overordnet visionsplan for midtbyen komme til at sætte en mere langsigtet, fælles retning for at fastholde og udvikle byens kvaliteter.  I takt med at visionsplanen bliver udfoldet med konkrete initiativer vil byrådet vurdere om der skal ydes yderligere økonomisk støtte til gennemførelse af initiativerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce