Annonce
Debat

Kommunal arkitekturpolitik: Laveste fællesnævner bliver nok desværre stadig retningsgivende

Søren Lind Jensen. Privatfoto

Læserbrev: Efter indstilling af plan- og miljøudvalget vedtager byrådet i Horsens Kommune på byrådsmødet 25. januar et 20-siders dokument, der sætter rammen for kommende byggerier i kommunen.

En betonglad socialdemokratisk borgmester ønsker naturligvis ikke sine magtbeføjelser indskrænket, hvorfor principperne for kommunens arkitekturpolitik ifølge de første presseforlydender er holdt i meget overordnede vendinger, som ikke binder kommunens almægtige Socialdemokratiet til ret meget andet end de lovfastsatte beboerhøringer.

Betoneringen af Horsens by og opførelsen af bygningsmæssige rædsler vil næppe høre op efter vedtagelsen af dokumentet fra plan- og miljøudvalget.

Der er langt mellem snapsene som f.eks. Andreas Steenberg Torv og delvist bygningerne på havnen til - som kontrast - de hæslige skandalebyggerier på Strandpromenaden fra Stark og Silvan ind til Lilli Gyldenkilde Torv.

Det er yderst tvivlsomt, om socialdemokraternes betoniver vil stilne af med det snart vedtagne dokument om principperne for kommunens arkitekturpolitik.

Laveste fællesnævner bliver nok desværre stadig retningsgivende, så længe socialdemokraterne kan regere enerådigt på området med accept fra SF og Enhedslisten.


Intet tyder på, at socialdemokraterne har taget ved lære af de seneste års arkitektoniske bundskrabere, som de har haft ansvaret for, snarere tværtimod.

Søren Lind Jensen


Intet tyder på, at socialdemokraterne har taget ved lære af de seneste års arkitektoniske bundskrabere, som de har haft ansvaret for, snarere tværtimod.

Kun en vælgerafstraffelse til november kan muligvis få socialdemokraterne på andre tanker.

Under alle omstændigheder skal dokumentet fra plan- og miljøudvalget nærlæses efter vedtagelsen.

Det er ikke kun i arkitekturen, at Peter Sørensen handler egenrådigt, hvilket han åbenbart kan over for en håndsky socialdemokratisk byrådsgruppe - også hans forhold til inhabilitetsager er yderst afslappet, hvilket senest hans afvisning af at pille rådgivervirksomheden WSP af opgaven med at rådgive kommunen i sagen om DSV's kommende logistikcenter i erhvervsområdet Vega i Lund viser.

WSP er nemlig også rådgiver for DSV, hvilket er en klar dobbeltrolle.

Selv ved den mindste habilitets-tvivl skal kommunen entrere med en ny uvildig rådgivende virksomhed til at lave miljøkonsekvensvurderinger og linjeføringsoptioner, der i nærværende sag kunne skåne Bygholm Ådal.

Habilitetsager er ej heller borgmesterens stærke side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce