Annonce
Danmark

Kommentatorer aner omridset af Ellemann-Jensens politik

Som formand lægger Ellemann-Jensen modsat Lars Løkke Rasmussen op til samarbejde med Nye Borgerlige.
Annonce

Som politisk ordfører var Jakob Ellemann-Jensen (V) til enhver tid klar til at stå på mål for Venstres politik. Som ny formand for partiet er det nu i stedet ham, der skal udstikke den politiske linje.

Fra Folketingets talerstol under åbningsdebatten kunne man da også begynde at ane konturerne af den politik, som Jakob Ellemann-Jensen har tænkt sig at føre, siger Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget.

- Han følger op på de spor, der blev lagt, da han blev valgt til Venstres formand. Nemlig at man forsøger at gå i en mere grøn retning og i forhold til samarbejdsmønstrene, siger Erik Holstein.

I sin tale læste Jakob Ellemann-Jensen et forslag om vedtagelse op, hvor også Folketingets nye parti, Nye Borgerlige, er med i vedtagelsesteksten fra oppositionen.

I forslaget opfordrer man blandt andet regeringen til at aflyse sine lempelser af udlændingepolitikken.

Forslaget markerer den overordnede politiske linje, som partierne ønsker, der skal føres i Danmark.

Lars Løkke Rasmussen (V), som var Venstres formand før Jakob Ellemann-Jensen, lagde ellers afstand til Nye Borgerlige, som han afskrev som støtteparti.

Under talen tilsluttede Jakob Ellemann-Jensen sig desuden regeringens klimamål om at reducere drivhusgasser med 70 procent senest i 2030.

Det er et vigtigt skridt i Ellemann-Jensens politiske linje, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Han kommer rigtig godt fra start og skabte især klarhed på klimaområdet. Jeg synes, vi begynder at kunne se konturerne og profilen af det politiske projekt, som Ellemann vil stå for.

- Han lagde ikke op til sådan en kalkunjagt - en meget hektisk oppositionslinje. Det var en klog og forsonlig linje, han lagde op til, siger Engell.

Før valget rumsterede Lars Løkke også med en plan om at nedlægge regionerne, men også her kunne man torsdag ane, at den nye Venstre-formand udstikker en ny retning.

Da Ellemann-Jensen i åbningsdebatten blev spurgt til regionerne, lagde han vægt på, at diskussionen blev mudret og handlede for meget om strukturerne.

- Vi er fokuseret på løsninger, patienter og sammenhæng og ikke så meget strukturerne, sagde han og understregede, at man var klar til at forhandle med regeringen, der ikke har i sinde at nedlægge regionerne.

Dermed lægger han afstand til den tidligere formands planer, siger Hans Engell.

- Da man ikke vandt valget, og dermed ikke kunne fastholde flertallet for regeringens sundhedsplan, så rækker han hånd ud til forhandlinger med regeringen på de store reformområder, siger Engell.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce