Annonce
Sport

Kommentar: Et spinkelt men afgørende point til AC Horsens

Hallur Hanssons mål sikrede AC Horsens et vigtigt point mod OB. Foto: Lars Juul
FODBOLD - AC Horsens fik takket være en stribe feberredninger af holdets nye keeper Steve Clark 1-1 ud af opgøret mod OB.

Hallur Hansson sikrede hjemmeholdet en drømmestart med sit omstillingsmål til 1-0 efter seks minutter, men som så ofte før lod AC Horsens sig presse for langt tilbage på banen, og i anden halvleg gik det galt, da Rasmus Jönsson fortjent udlignede til 1-1.

Fynboerne var tættere på sejren end AC Horsens, men det ene point, som holdet i fraværet af karantæneramte Bo Henriksen kæmpede sig til, kan blive afgørende i de kommende runder.

Et nederlag til OB havde været katastrofalt med tanke på, at AC Horsens i de næste to runder møder FC København og Brøndby, inden sidste runde i grundspillet bliver spillet ude mod Esbjerg.

Afstand til bunden

Med 1-1 mod OB holder AC Horsens nogenlunde afstanden til bundholdene, og holdet kan gå ind til de to kommende kampe med visheden om, at eventuelle point vil være ren bonus.

Bundholdene vil nok komme tættere på, men AC Horsens vil stadig have et godt udgangspunkt inden kampen mod Esbjerg.

Kampen mod OB viste os, at AC Horsens så rigtigt i at hente Steve Clark ind som ny førstekeeper. Målmanden diskede op med store redninger og var sikkerheden selv. Han har også skabt mere ro i forsvarskæden.

Skadet Albrechtsen

AC Horsens måtte undvære en lyskeskadet Martin Albrechtsen og Elfar Helgason, der også blev hentet i vinterens transfervindue, var ramt af bihulebetændelse, og kunne ikke andet end indtage en plads på bænken.

Alligevel fremstod AC Horsens' defensiv som en enhed, der fungerede. AC Horsens får det svært i resten af sæsonen, men holdet har ikke dårligere forudsætninger for at spille sig fri af nedrykningen end de andre hold i den nederste halvdel af Superligaen. Tværtimod.

Dødbolde og kontraløb

Kampen mod OB viste, at omstillingerne og dødboldene stadig er vigtige og skarpladte våben. Det er den slags, som kan give mål uden af ingenting, og det kan blive afgørende længere henne på sæsonen.

AC Horsens havde i efteråret en tendens til at komme til at stå for langt tilbage og ikke mindst for længe tæt på eget mål.

Niels Lodberg råbte og skreg for at få sine folk frem, men det hjalp ikke. AC Horsens skal af med den tendens. I kampens første 20-25 minutter havde holdet modet til at holde fast i bolden og spille sig ud af problemerne. Det er den vej, at holdet skal videreudvikle sig hen over foråret.

Mathias Nielsen og kompagni kan passende bruge de kommende to kampe til at øve sig i det. Mod FC København og Brøndby vil holdets defensiv blive presset voldsomt, og ingen hold kan modstå at være under konstant bombardement.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce