Annonce
Kultur

Komiker, Ebert og eksperter tager en gammel myte op på topmøde i Horsens

Malte Ebert har smidt guldkæderne og optræder nu som mindre pyntet artist. På samme måde håber arrangørerne af grundlovsdebatten i Horsens at pille noget af pynten af fordomme om ligestilling i Danmark. Ebert optræder 5. juni sammen en stribe kendte navne i den tredje Horsens Summits. Arkivfoto: Annett Bruhn
Har vi ligestilling i Danmark - og er det overhovedet muligt at få det? Det kan endnu et service-eftersyn af grundloven på Fængslet i Horsens måske give nogle svar på.

Horsens: "Den største og mest vedholdende myte, vi har i Danmark, er, at vi allerede har opnået ligestilling. Vi er langt fra i mål og kommer det aldrig, for ligestilling er en proces og et ideal, vi skal stræbe efter."

Sådan lyder et af afsættene for den fortsat intense debat om ligestilling og feminisme i det moderne Danmark, som Fængslet i Horsens nu også tager på sig.


Annonce

Ligestilling og feminisme er ikke en kamp mellem kvinder og mænd, hvor der er en taber og en vinder.

Helena Gleesborg Hansen


Under overskriften Grundlovsdebat inviterer Fængslet 5. juni til et af de såkaldte Horsens Summits, frit oversat Horsens-topmøder, hvor fremtrædende personer sammen med publikum undersøger veje til et bedre Danmark.

En vigtig debat for alle

Og der er grund til at tage ligestillingsdiskussionen et skridt videre, lyder det fra Helena Gleesborg Hansen, der er afsender af det indledende citat, og som deltager i grundlovsdebatten som forkvinde for Dansk Kvindesamfund.

- Ligestilling og feminisme er for alle og berører alles liv på den ene eller anden måde. Ligestilling og feminisme er ikke en kamp mellem kvinder og mænd, hvor der er en taber og en vinder. Idealet er, at vi som samfund kommer derhen, hvor ens køn ikke er en afgørende faktor for ens liv og muligheder, siger Helena Gleesborg Hansen, som i Horsens får selskab af en stribe kendte navne, blandt andre Lasse Rimmer, Sanne Søndergaard og Emilia Van Hauen.

Årets debattørhold består også af Susanne Branner, Mary Consolata Namagambe, Lasse Marker, Pia Heidi Nielsen og den indtil for nyligt anonyme afsender af instagram-profilen Herlige Svend, Sebastian Lynggaard, oplyser Fængslet, der også har hentet Malte Ebert, der tidligere gik under navnet Gulddreng, ombord som dagens musikalske indslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce