Annonce
Østjylland

Visit Aarhus udvider koncept: Mobilt turistkontor indtager Himmelbjerget og Randers Regnskov

Velkomstmedarbejder Sara Agergaard ved Himmelbjerget med sin første gæst. Foto: VisitAarhus
Nu får både Silkeborg, Randers og Skanderborg Kommuner besøg fra Aarhus.
Annonce

AARHUS: De mobile århusianske turistkontorer kan i år ikke alene ses i det århusianske bybillede og Silkeborg. De er rykket til flere steder udenbys.

VisitAarhus har så gode erfaringer med det synlige velkomstteam i byens rum i Aarhus og Silkeborg, at også Himmelbjerget i Skanderborg Kommune samt Randers Regnskov og Rådhustorvet i Randers får besøg af vognene og deres guider.

I ni år har VisitAarhus haft velkomstteams på gaden i Aarhus i turistsæsonen, og i Silkeborg har det mobile turistkontor været tre år. Nu er tiden kommet til Randers og Skanderborg Kommuner.

- På Banegårdspladsen i Aarhus nåede vi op på 10.000 besøgende på et år. Sidste år rundede vores mobile gæsteservice i alt 100.000 besøgende. Vi kan hjælpe mange flere ved at være dér, hvor gæsterne er, i stedet for at lade dem finde os, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

Annonce

Fra information til inspiration

I dag besvares spørgsmål hurtigere og bedre på nettet end på et turistkontor, og gæsteservicen er rykket fra information til inspiration, erfarer VisitAarhus.


Folk googler information, men har brug for at tale med troværdige, levende mennesker til at finde de skæve ideer, hemmelige steder og bedste tips.

Gæsteservicechef i VisitAarhus, Bente Mondrup.


- Efter at Google og touchskærme er kommet til, skal vores service kunne noget andet. Folk googler information, men har brug for at tale med troværdige, levende mennesker til at finde de skæve ideer, hemmelige steder og bedste tips. Vores gæster vil gerne gå i de lokales fodspor og høre deres gode råd og personlige anbefalinger, siger gæsteservicechef i VisitAarhus, Bente Mondrup.

Annonce

Her står de

I samarbejde med de fire kommuner er det i år besluttet, at de mobile turistkontorer står på Rådhustorvet i Randers, foran Randers Regnskov, på Himmelbjerget, på torvet og ved slusen i Silkeborg og på Store Torv, Banegårdspladsen og foran Dokk1 i Aarhus.

Hvor stort behovet er for den mobile gæsteservice i år i kølvandet på covid-19 tør Pia Lange Christensen endnu ikke spå om.

- Det kommer meget an på, hvor mange udenlandske gæster, der kommer,  og om danskerne viser samme adfærd som udenlandske turister, siger turistchefen.

Turistservice

  • Ud over de mobile turistkontorer driver VisitAarhus i 2020 også turistkontorer i Grenaa og på Anholt samt turistinformation på Fregatten Jylland.
  • Derudover ligger VisitAarhus’ destinationsguide rundt på 270 overnatningssteder og attraktioner i Aarhusregionen.
  • Se også https://www.visitaarhusregionen.dk/hjaelp/turistinformation
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce