Annonce
Odder

Kom nu videre mand

Mænd har ikke altid så nemt ved at tale om problemer, men det får de lært i selvhjælpsgruppen "Kom Videre Mand", fortæller et par af de mænd, der har været med på første hold. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
En gruppe mænd er rigtig glade for, at de tog sig sammen til at gå med i selvhjælpsgruppe. Nu kan andre få muligheden.

Odder: Kærlighed.

Det er nok det begreb, der er blevet talt mest om i den selvhjælpsgruppe, som Christian Wind og Jørgen Kristensen netop har været en del af.

- Og det blev hverken lummert eller under bæltestedet, understreger 61-årige Christian Wind, der i sit arbejdsliv ellers har oplevet sin del af værkstedshumor.

Annonce

Han flyttede til Odder fra Ballerup i 2015 på grundt af konens arbejde. Siden har han fået en seniorpension på grund af nedslidning og derfor har han ikke haft overskud til at opbygge et netværk i området.

- Så der skulle ske et eller andet, siger han.

Det et eller andet kom i form af en artikel han læste om selvhjælpsgruppen "Kom Videre Mand", som Frivilligcenter Odder oprettede tidligere på året.

- Jeg ledte efter en åben dør, og fandt den i det fællesskab, siger Christian Wind.

Et rum af tillid

Fællesskabet fandt han blandt andet sammen med 66-årige Jørgen Kristensen.

- Jeg kendte gruppens leder (Psykolog Henrik Opstrup, red) og ville benytte mig af muligheden for at møde nogle mænd i et fællesskab, hvor man kunne tale om det, der er svært, siger Jørgen Kristensen.


Det er jo ikke skide maskulint at sidde og tale om kærlighed, men for fanden, hvor var det fedt.

Christian Wind


Han fandt, hvad han søgte.

- Vores lille gruppe skabte et rum med tillid. Og hvor det eksempelvis ikke var farligt at tale om emnet kærlighed, siger Jørgen Kristensen.

Annonce

Tryghed på dagsordenen

Der var selvfølgelig også mange andre emner på bordet, for "Kom Videre Mand" er bygget op over et koncept, som gruppelederen sørgede for at følge.

- Konceptet skabte tryghed, fordi vi alle vidste, hvad der var på dagsordenen til de enkelte møder, siger Jørgen Kristensen.

Gruppen var i første omgang sat til otte møder, men blev forlænget med fire mere.

- Det var en rejse, hvor vi fik talt om alt. Og hvor vi hver især fik tid og plads til at formulere sætninger, siger Christian Wind, der havde en depression, da han begyndte i gruppen.

- Jeg gik hjem og var glad i låget efter møderne, fortæller han nu.

Annonce

Farvel til den lille mand

De gode erfaringer har fået de to mænd til at stille op til interview, for at gøre reklame for gruppen. For de er sikre på, at der sidder andre mænd derude, der ville kunne få ligeså meget ud af det, som de selv har fået.

Det er især fællesskabsfølelsen, der sidder tilbage i de to mænd.

- Vi har jo hver især taget en beslutning om at være med i et forsøg på at bekæmpe den lille mand, der tror, han skal klare det hele selv, siger Jørgen Kristensen.

- Samtidig fik vi skabt nogle relationer, der også har gjort det nemmere for mig at opsøge andre fællesskaber nu, siger han.

Man kan melde sig til næste hold af "Kom Videre Mand" på Frivilligcenter Odders hjemmeside.

Her kan man også læse om de mange andre tilbud, der er i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce