Annonce
Odder

Kom nu med: Astrid vil så gerne have flere babyer med på tur

Astrid Røer og hendes mor Maja Røer har stor glæde af at gå tur med andre mødre på barsel. Foto: Carina Mayner
Barselscafeen på Centralhotellet har været sat i bero siden marts. Men nu er nogle af mødrene begyndt at mødes til walk and talk.
Annonce

Odder: Der har ikke været det store opbud af mødre og deres babyer, som eventmedarbejder Lucia Broberg har forsøgt at få med på gåture i de seneste par uger.

- Det er ærgerligt, fordi det er faktisk superhyggeligt, siger en deltagerne, Maja Røer, der er mor til Astrid på snart ni måneder.

Sammen med en anden mor på barsel, en baby og Lucia Broberg gik hun og Astrid mandag en tur på fem-seks kilometer, mens der blev snakket om barsel, babyer og hvad der ellers rører sig, når man er blevet mor og på grund af coronaen ikke ser så mange mennesker.

- Jeg flyttede til Odder 1. februar og nåede faktisk slet ikke at komme med i en mødregruppe, før coronaen lukkede Danmark. Så det har faktisk været lidt ensomt, selv om man kan tale over skype. At mødes giver noget helt andet, siger Maja Røer, der opfordrer andre mødre til at gå med på tur mandag 29. juni klokken 10. Mødestedet er foran Centralhotellet på Torvet.

Om det så bliver den sidste gåtur vil være op til deltagerne, idet eventmedarbejder Lucia Broberg stopper med udgangen af denne måned. Hun opfordrer dog folk på barsel til selv at fortsætte med at mødes - på tværs af de mødregrupper, som sundhedsplejerskerne starter - og bare for at få lidt luft. Interesserede kan eventuelt aftale det på Facebooksiden "Barsel i Odder".

Annonce

40 nye babyer

Det samme gør ledende sundhedsplejerske i Odder Kommune, Marianne Sloth, der er begejstret for tiltaget.

En tur ud til Bjørnegrotten har også været på programmet ved de ugentlige gåture. Foto: Lucia Broberg

- Sundhedsplejen har i knap et år ikke været fysisk tilstede, når mødregrupperne mødes. Vi har valgt i stedet at satse på individuelle besøg, åbent hus arrangementer samt deltage i barselscafeen på Centralhotellet, som jeg håber fortsætter. Mit indtryk er, at de fleste mødregrupper har holdt kontakt online under coronaen. Også de nye grupper, som slet ikke har mødt hinanden fysisk på grund af nedlukningen, hvor der faktisk er blevet født ca. 40 børn. Nu er grupperne så småt begyndt at mødes igen, men en ugentlig gåtur på tværs af grupperne - det kan jeg da kun anbefale, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce