Annonce
Læserbrev

Kom ind i klimakampen, kære kommune

Læserbrev: Hedensted Kommune er en lille kommune. Klimaforandringerne er en stor udfordring. Man skulle ikke umiddelbart tro, at der er nogen sammenhæng mellem de to. Men det er der - og den er afgørende.

Vi lever i en alvorlig tid. Klimaet truer os alle. Efterhånden er dette faktum gået op for de fleste, sammen med en viden om, at vi bliver nødt til at gøre noget for at forhindre det værste. Problemet er bare, at folk er uenige om, hvem der skal gøre hvad. Mit budskab er klart: alle skal gøre alt, hvad der står i deres magt. Kommunerne inkluderet.

Jeg forstår godt, at det kan virke som en uoverskuelig opgave for kommunerne at skulle tage stilling til. Vi må blot huske, at nogle gange er det de grænseoverskridende visioner, der kan skabe den største forandring. Vi mangler klimaambitioner i Hedensted Kommune. Sådan er det. Det er dog overhovedet ikke ensbetydende med, at det er sådan, det skal være. Hvis kommunen begyndte at udvise lederskab på klimafronten også, ville vi i langt større grad end nu være i stand til at udrette noget.

”Mange bække små gør en stor å.” Det gamle ordssprog gælder også i denne sammenhæng. Det kan godt være, at Hedensted Kommunes bidrag til klimakampen ikke alene udgør den største forskel. Men det gør dog en forskel, især i forening med resten, og det er det vigtigste. Man bliver nødt til at starte et sted, for der sker intet i modsat tilfælde. Derfor foreslår jeg en udvikling i klimapolitikken.

Vigtigheden af at skelne mellem klima og miljø i denne situation er ikke til at tage fejl af. For vi er dygtige i forhold til miljø i Hedensted Kommune, men vi har brug for at få klima højere på dagsordenen, hvis vi vil gøre os noget håb om at bidrage til Danmarks nedbringelse af CO2-udledningen. Betydningen af kommunens bidrag ville være vidtrækkende, for set i det større perspektiv kan det hele få en indflydelse på Parisaftalen.

Min pointe er, at Hedensted Kommune burde deltage meget mere aktivt i Danmarks CO2-reduktion. Vi kan jo godt. Det eneste det kræver, er, at vi ikke er bange for at tage initiativer og for at tilstræbe et bedre land og lokalsamfund for de kommende generationer. Nogle højere klimaambitioner er alt, jeg beder om. I hvert fald til en start.

Annonce
Min pointe er, at Hedensted Kommune burde deltage meget mere aktivt i Danmarks CO2-reduktion. Vi kan jo godt.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce