Annonce
Odder

Kom herud og kig: Bofællesskab lokker med film

Bofællesskabet Kløverbakken har lavet en række film, som man kun kan se ved at tage op i området, hvor der skal bygges. Privatfoto
Når man ikke kan holde informationsmøder, så må man tænke ud af kassen. Derfor har Kløverbakken lavet nogle små videoer, som kun kan ses, hvor der er planer om at bygge.

Odder: Skriv Skovshovedevej i gps'en og tag mobiltelefonen med på tur. Sådan lyder opfordringen fra folkene bag Bofællesskabet Kløverbakken, som gerne vil lokke naboer og andre nysgerrige op i Bendixminde.


Vi vil gerne have alle aldre og baggrunde med.

Jens Bruun Larsen, Bofællesskabet Kløverbakken


Annonce

De har placeret skilte med QR-koder, så man via sin telefon kan finde en håndfuld korte film, der fortæller om tankerne bag det kommende bofællesskab. For i løbet af den kommende tid skal der godkendes en lokalplan for området, og forinden skal offentligheden høres.

- At lave det her i en covid-tid er ikke det nemmeste, så vi må søge nye veje. Vi kan ikke bare invitere folk forbi, og vi tør ikke satse på at holde et offentligt møde. Nu prøver vi det her og bakker det nok op med nogle webinarer, siger Jens Bruun Larsen.

Han er med i den gruppe Odder-borgere, der fik ideen til at lave et bofællesskab i Bendixminde-området. Hvis alt går som planlagt, skal der bygges 58 boliger, og de første bliver færdige i midten af 2022.

Filmene oppe i området viser bofællesskabets tanker om værksteder, fælleshus, biodiversitet og fællesmad.

I en af filmene fortæller Ib Salomon og Inger Anneberg om tankerne med at få mest muligt ud af den natur, der allerede er på stedet, hvor der skal bygges. Her skal også være plads til vilde bier, insekter, padder og frøer.

- Og den dag, vi opdager et pindsvin, som har slået bo på Kløverbakken, så hejser vi flaget, siger Ib Salomon i videoen.

Kom ud og rør jer

- Hvis man vil vide mere om bofællesskabet, så kan man gå rundt med sin mobil og skanne de der QR-koder. Og der er kun adgang til filmene ude på stedet, for vi vil gerne have folk ud og se stedet, ud at bevæge sig og få en oplevelse, siger Jens Bruun Larsen.

Kløverbakken

Bag Bofællesskabet Kløverbakken står en gruppe Odderborgere, der fik en ide om at lave et ambitiøst, bæredygtigt fællesskab.

Sammen med Tegnestuen Flæks, entreprenør og ejendomsudviklingsfirmaet Brdr. Thybo og byggefirmaet Jacobsen Huse, har Kløverbakken vundet udbuddet af en storparcel i Bendixminde i den vestlige del af Aarhus.

Der er allerede 348 interesserede skrevet op til de 58 boliger, der skal laves.

- Hvordan vil I så vælge, hvem der skal flytte ind?

- Noget sker pr automatik, når priser og indretning bliver offentliggjort. og så kigger vi på aldersgrupper og på, hvornår man er skrevet op. Det vil være de tre bærende parametre, vi vil gerne have alle aldre og baggrunde med. Jeg tror, det kommer til at løse sig nogenlunde, siger Jens Bruun Larsen.

Bofællesskabet Kløverbakken har også at finde på nettet, på Instagram og på Facebook.

- Så kan folk stille spørgsmål til os og komme med indspark, der kan gøre det hele endnu bedre, siger Jens Bruun Larsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Jorden har ligget klar i to år, men boligprojekt i centrum lader vente på sig  - én udfordring forsinker byggetilladelse

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal DF-profil har bestemt sig, men hun havde helst set en helt fjerde kandidat til formandsposten

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Erhverv

Hoteldirektør: Vi er ramt af den perfekte storm, men holder skruen i vandet alligevel

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Navne For abonnenter

Farverig horsensianer er død som 84-årig: I Tromborgs vide verden ragede keramikken op

Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Annonce