Annonce
Odder

Kom bare: Cykelklub leder efter ryttere

På den stille Jernaldervej blev der kørt løb, da Odder Cykel Klub holdt introdag for at lokke nye medlemmer til. Foto: Hans Jørgensen
De dygtige børn og unge i Odder Cykel Klub vil gerne have flere at køre sammen med. Og de savner at køre løb efter en succesfuld 2019-sæson.
Annonce

Odder: Det lugtede lidt af rigtigt cykelløb, da ni børn lørdag deltog i Odder Cykel Klubs introdag. De fik nemlig lov at køre et løb mod hinanden, og der blev gået til pedalerne. Så meget, at et par af rytterne ikke havde helt styr på, hvor mange runder de kørte og cyklede en ekstra, selv om de egentlig var færdige.

Seks af deltagerne er i forvejen med i cykelklubben, mens tre børn var nye, som klubben håber har lyst til at blive medlemmer. En af dem var 12-årige Noah Hansen fra Beder.

Først fik han sammen med de andre lov til at prøve nogle tekniske øvelser, blandt andet at køre i ottetaller mellem nogle kegler på en bane ved klubhuset på Nølevvej.

Noah Hansen fra Beder var til introdag i Odder Cykel Klub. Han har cyklet før, men det skal også passes ind med basket. Foto: Hans Jørgensen

- Jeg kender en i klubben, der inviterede mig. Jeg har kørt i en cykelklub i Aarhus, men skulle vælge mellem cykel og basket. Jeg vil helst begge ting, og det er der måske mulighed for her i Odder. Jeg er bedst til basket, for jeg har kun gået til cykling i et par måneder, sagde Noah Hansen.

Annonce

Savner at køre løb

Odder Cykel Klub har en børn- og ungdomsafdeling med 12 medlemmer. De unge klarer sig godt rundt omkring i landet til løb, men under coronakrisen har de måttet nøjes med at træne.

- Der bliver måske åbnet for løb i september og oktober. Det savner de helt vildt. Så vi håber, der bliver en masse løb i september, fortalte cykelklubbens næstformand Steen Halle.

Foruden introdagen lørdag vil klubben lave et tilsvarende arrangement på en hverdagsaften.


Det er træls, at der ikke har været nogen løb. Det er sjovt at køre løb, selv om der ikke er så mange piger at køre imod.

Alma Walther Møller Rasmussen


- Vi prøver at gøre alt, hvad vi kan at få nye medlemmer til. Vi har tre lånecykler, så man kan låne én. I dag har vi først lavet seks forskellige tekniske øvelser på bane, så er der løb, og vi slutter af med grill og hygge, tilføjede Brian Hermansen, der er børne- og ungdomsansvarlig i klubben.

En af de tekniske øvelser var et skildpaddeløb. Her gik det ud på at komme sidst uden at køre baglæns, og med den rette teknik kan man næsten stå helt stille på en cykel.

Annonce

Savner flere piger

Klubbens unge havde en flot 2019-sæson, blandt andet kørte Marcus Halle og Mikkel Weigelt gode resultater hjem. Men cykling er også for piger.

13-årige Alma Walther Møller Rasmussen har været med i et par år, og hun er mest glad for den andenplads, hun fik ved DM i enkeltstart sidste år. Men hun er også blevet jysk-fynsk mester, og hun har vundet Kvickly-Odder-løbet.

Alma Walther Møller Rasmussen savner flere piger i Odder Cykel Klub. Foto: Hans Jørgensen

- Jeg var stoppet med svømning, og så ville jeg prøve noget nyt. Så kom jeg til at tænke på cykling. Jeg træner to-tre-fire gange om ugen med klubben eller med min far. Men det er træls, at der ikke har været nogen løb. Det er sjovt at køre løb, selv om der ikke er så mange piger at køre imod. Det kan være, de synes, det er lidt en drengesport. Men jeg kunne rigtigt godt tænke mig, der kom flere piger, også her i klubben, sagde Alma Walther Møller Rasmussen.

Lige som de andre deltagere klarede hun sig så godt i det afsluttende løb på introdagen, at hun fik en guldmedalje om halsen. Løbet blev kørt på i industriområdet på Jernaldervej, hvor der ikke var nogen trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce