Annonce
Erhverv

Koks vilde idé er blevet en kæmpe succes: Gratis mad til læger og sygeplejersker

Kristian Schmidt er overvældet over den opbakning, der har været til hans initiativ. Arkivfoto: Morten Pape
Folk har givet massiv støtte til Café og Restaurant Schmidt efter nyt initiativ med gratis mad. Thingstedhus supplerer med vin.

Gedved: 11 sygeplejersker og 2 læger valgte torsdag aften at benytte sig af et helt særligt tilbud fra kok Kristian Schmidt fra Café og Restaurant Schmidt i Gedved Kultur- og Medborgerhus.

Mod forevisning af ID kan læger og sygeplejersker hente to kuverter af restaurantens takeaway uden beregning.

Anne og Niels Boas fra den lokale vinkælder Thingstedhus donerede ved samme lejlighed en flaske vin til hver.

- Af hjertet tak til de 84 andre, som har valgt at vise deres støtte til dem og vores lille arbejdsplads her i Gedved, lyder det fra Kristian Schmidt efter en hektisk aften, hvor produktionen af grillet burger med smørstegte kartofler kørte på højtryk.

- Det var faktisk en helt tilfældig tanke, jeg fik. Jeg har en svigerinde, der er sygeplejerske, og jeg ved, de har meget at se til for tiden, fortæller kokken.

Reaktionen har været nærmest overvældende, siger han.

- Det er helt vildt. Jeg havde egentlig regnet med, at det bare ville være i lokalområdet, der ville komme reaktioner. Men der er kommet reaktioner fra Horsens og Aarhus, fortæller han.

For ham selv personligt har initiativet givet ham blod på tanden, efter at han i sidste uge havde mest lyst til at opgive det hele.

- Jeg fik rigtig mange opkald fra folk, der annullerede deres aftaler. Da blev jeg slået lidt ud. Jeg havde slet ikke lyst til at lave noget. Men så var der så meget fokus på takeaway i Horsens, og der var mange lokale, der spurgte, om ikke det var noget, jeg også skulle gøre, for de ville gerne støtte mig. Efter det her er mit humør igen på 100 procent, så lokalbefolkningen har virkelig hevet mig op, fortæller han.

Meldingerne fra de læger og sygeplejersker, der har valgt at tage imod bestillingen er, at det er en tiltrængt opmuntring.

- De siger f.eks, at de lige har en friaften sammen med deres mand eller kone, og det vil de nyde, ved at hente den her mad, fortæller Kristian Schmidt.

Selv om han som andre restauratører er ramt af coronakrisen, tror han på, at initiativet vil være godt for virksomheden på længere sigt, for han kan konstatere, at han har fået bestillinger fra folk, han aldrig før har lavet mad til.

- Så jeg tænker, at når den her krise er overstået, kan det være, at jeg har en endnu større kundegruppe. Jeg kan mærke, at folk er meget opmærksomme på, at man skal støtte de lokale, og jeg føler virkelig, at folk gør, hvad de kan, for at holde hånden under mig. Det er meget overvældende, siger han.

Det er helt vildt. Jeg havde egentlig regnet med, at det bare ville være i lokalområdet, der ville komme reaktioner. Men der er kommet reaktioner fra Horsens og Aarhus.

Kristian Schmidt, kok

Sikker udlevering

Udlevering af mad foregår ved, at dørene ind til restauranten står vidt åbne.

Man bare skal blot gå ind og hente sin mad og betale med mobilepay.

- Jeg står selv fem meter derfra. Jeg har mærket af med tape, og der kommer maksimalt fem ind af gangen. Der er heldigvis masser af plads herinde, siger Kristian Schmidt.

Han vurderer, at hvis den interesse, der har været for hans take away, fortsætter i den tid, coronakrisen varer, så kommer han ud af det med skindet på næsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce