Annonce
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

Kristian Bøtker Laursen (t.v.) og Jonas Nielsen efterlyses af politiet for knivstik og forsøg på manddrab på Allégade i Horsens torsdag aften. Foto: Sydøstjyllands Politi
Sydøstjyllands Politi efterlyser nu to mænd med navn og billede efter knivstikkeri på tankstation.

Horsens: Sydøstjyllands Politi efterlyser nu den 27-årige Kristian Bøtker Laursen og den 22-årige Jonas Nielsen i sagen om et voldsomt opgør på tankstationen Circle K på Allégade i Horsens torsdag i sidste uge.

Omkring kl. 20 om aftenen blev en 24-årig mand stukket flere gange med en kniv, da han sad bag rattet i sin bil på pladsen ved tankstationen.

Efterfølgende forsøgte den 24-årige at køre de to gerningsmænd ned. Det lykkedes dem dog at stikke af, og de har siden været efterlyst af politiet, som har opfordret dem til at melde sig selv.

Det 24-årige offer for knivstikkeriet blev fredag varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han sigtes for at have forsøgt at dræbe sine to overfaldsmænd.

Jonas Nielsen og Kristian Bøtker Laursen blev umiddelbart efter knivstikkeriet genkendt af politiet på overvågningsbilleder fra gerningsstedet, ligesom offeret også har oplyst til politiet, hvem de er.

- Vi har været i kontakt med dem via deres advokater, men de ønsker ikke at tale med os. Derfor tager vi nu dette skridt, hvor vi efterlyser dem med billeder. De er ikke i tvivl om, at vi leder efter dem, siger efterforskningsleder Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han opfordrer både mændene til at melde sig selv, og personer som ved, hvor de to mænd opholder sig, til at kontakte politiet.

Kristian Bøtker Laursen beskrives som 175 cm høj og almindelig af bygning. Han har kort, mørkt hår, brune øjne og hageskæg.

Jonas Nielsen er 196 cm høj og almindelig af bygning. Han har kort, mørkt hår og blå-grønne øjne.

Henvendelse i sagen kan ske til politiet på tlf. 114.

Annonce
Kristian Bøtker Laursen efterlyses af politiet for knivstik og forsøg på manddrab på Allégade i Horsens torsdag aften. Foto: Sydøstjyllands Politi
Jonas Nielsen efterlyses af Sydøstjyllands Politi for forsøg på manddrab på Allégade i Horsens torsdag aften. Foto: Sydøstjyllands Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce