Annonce
112

Knap et halvt kilo amfetamin gav straksdom på et år og tre måneders fængsel

En 42-årig mand fra Horsens fik tirsdag en straksdom på et år og tre måneders fængsel for besiddelse og salg af knap et halvt kilo amfetamin. Arkivfoto: Palle Herløv
En 42-årig mand fra Horsens erkendte tirsdag formiddag i et grundlovsforhør besiddelse af amfetamin og kreatinpulver, der bruges som fyldstof i amfetamin.

Horsens: Der var kontant afregning, da 42-årige Brian Schmidt Jensen fra Horsens tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Han fik en straksdom på et år og tre måneders fængsel for besiddelse og videreoverdragelse af amfetamin og røg direkte til afsoning.

Brian Schmidt Jensen blev anholdt mandag formiddag i en lejlighed i Horsens midtby.

Her fandt politiet 67,1 gram amfetamin samt 322 gram kreatinpulver, der bruges som fyldstof i amfetamin.

Det er politiets opfattelse, at kreatinpulveret kunne frembringe ikke under 322 gram salgsklar amfetamin.

Desuden blev han sigtet for - i tiden forud for sin anholdelse - at have overdraget ikke under 59 gram amfetamin til personer i eller omkring Horsens.

Annonce

Lukkede døre

Samlet lød sigtelsen på besiddelse af i alt 448,3 gram amfetamin, hvilket manden erkendte.

Selve grundlovsforhøret blev ført for lukkede døre, og derfor er det ikke muligt at gengive hans forklaring fra retsmødet.

Men grundlovsforhøret endte med en straksdom, som den 42-årige modtog, oplyser Therese Brüner, anklager hos Sydøstjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce