Annonce
Kultur

Knæk Cancer-deltager: En oplevelse for livet

Det er ikke hvem som helst, der får lov at danse vals på Det Kongelige Teaters gamle scene med Mads Vad. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Betinna Jørgensen var i tvivl, om hun turde sig ja til at danse på Det Kongelige Teater, men hun fortryder bestemt ikke, at hun overvandt sig selv.
Annonce

Odder: Det har været en fantastisk oplevelse, som jeg aldrig vil glemme, og som jeg vil gemme i mit hjerte.

Sådan siger en glad, men også meget træt Betinna Jørgensen søndag eftermiddag efter en weekend, hvor tårerne adskillige gange har fået frit løb.

Fredag aften var hun en af de tre kræftramte danskere, der fik lov at danse i særudgaven af Vild Med Dans i forbindelse med Knæk Cancer. Og det endda med selveste Mads Vad, som i årevis har ligget i toppen af den populære tv-konkurrence.

- Jeg har aldrig været på Gamle Scene før, og jeg har aldrig danset før, så at gøre opleve begge dele på en gang, og så endda med Mads Vad, det er jo helt vildt, siger Betinna Jørgensen, der på tv fortalte om sit lange kræftforløb med endetarmskræft, tilbagefald og senfølger, der har resulteret i en tidlig pension for den 54-årige pædagog fra Odder.

Betinna Jørgensen og Mads Vad var et af tre par i den særlige Knæk Cancer dansekonkurrence. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce

Tårerne fik frit løb

- Jeg er stolt af, at jeg turde sig ja til Vild Med Dans og træde ud af min comfortzone, siger Betinna Jørgensen, der blev spurgt for et par måneder siden, om hun ville være med. De seneste tre uger er det så gået over stok og sten med at øve engelsk vals, prøve kjoler og blive en del af "dansefamilien".

- De andre dansere har bare været så søde, og det var en fantastisk oplevelse at møde dem alle, siger hun.

Efter fredagens dans var hun og hendes kæreste lørdag med i Knæk Cancer studiet, og hvis ikke det havde været rørende nok at være på Det Kongelige Teater fredag aften, så blev det det i hvert fald lørdag.

- Det var en meget følelsesladet aften af komme igennem, så jeg lod tårerne flyde flere gange, siger hun.

Annonce

Genkendt på gaden

Søndag aften landede hun så hjemme i Odder, hvor hendes deltagelse i konkurrencen er blevet fulgt tæt af venner og bekendte.

Fredag havde adskillige sponsorer og ildsjæle sørget for, at konkurrencen kunne ses på storskærm i Kulturkøkkenet og ugen igennem har der været lokale indsamlinger i gang, som resulterede i, at der blev sendt over 2000 kroner ind til Knæk Cancer.

- Jeg har fået så mange positive henvendelser fra folk fra nær og fjern. Lørdag blev jeg endda genkendt hos en bager i København. Det rører mig meget, siger Betinna Jørgensen.

Betinna Jørgensen og Mads Vad inden det gik løs. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce