Annonce
Rejser

Klumme: Pool-pøllen: den store stemningsdræber

Det er anden gang, at det er sket. Folk gider ikke at betale for bleer. Jeg ved ikke, hvad der sker for dem. Svin.

Tyskeren i solstolen ved siden af os er vred. Og med rette. I børnepoolen ligger der to brune lorte og sejler rundt. Dagen før havde der ligget brudstykker af lort på børnepoolens kant, og begge gange resulterede det i, at alle skulle op.

Og det er ikke sjovt, når man næsten lige er ankommet fra Tyskland, og solen står højt på himlen, varmen stikker i huden, og man har to små børn, som har glædet sig til at bade.

Annonce

Så vi nikker til den vrede mand og giver ham ret i alt, hvad han siger. Et hurtigt blik rundt på de andre småbørnsforældre gør det tydeligt, at en mindre revolte er under opsejling. For når man rejser med små børn, vil man bare gerne slappe af, og så dur det jo ikke, at der er lort i pool-vandet. Det er jo bare mere af det samme, som man netop er rejst på ferie for at slippe væk fra.

Tsunamien af skuffelse, som skyllede ind over forældre og børn ved poolen, fik mig til at kigge længselsfuldt over på ”adults only”-hotellet på den anden side af bugten. Det lå i en fjern og forunderlig verden, hvor der aldrig er lort i poolen. Eller hvor jeg tror, at presset for at være glad - hele familien - hele tiden - nok er mindre.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede. Vi skal bade i klart, blåt vand, kigge op i en skyfri himmel, omfavnes af lune vinde, spise lækker, autentisk mad, udfordres moderat på museer (ingen gider at skulle tænke alt for meget på en ferie) og nyde storbyens elektricitet eller naturens fredfyldthed.

Vigtigst af alt er det dog, at alle er glade. 

Og hvis nu ens mindre børn ikke har talt om andet end at bade i børnepoolen, og man selv har tænkt en lille pause ind i de maksimalt fem minutter, de formår at underholde sig selv på en ufarlig måde i vandet, så man også lige selv får lov til at lugte til konceptet ”ferie”, og der så er lort i poolen, så bliver man sur. Sådan rigtig sur.

Måske bliver man endda så sur, at man glemmer, at der ligger en vidunderlig børnevenlig strand med fløjlsblødt sand mindre end 100 meter væk.

Og det er ærgerligt. For det kunne jo være, at stranden viste sig at være et kæmpe hit. Og måske ville det i virkeligheden være sundt for mange af os at trykke lidt mere på ”pyt-knappen”, når vi er på ferie, så alle forventningerne ikke kommer til at spænde ben for det, der kunne blive en endnu mere fantastisk ferie end den planlagte. 

Men det er jo nemt at sige, når man ikke har små børn mere, og der ligger en lort i poolen. Har man det - små børn - har man nok mere lyst til at kyle ”pyt-knappen” hårdt efter det forældrepar, som tænkte, at det var smart lige at spare en ble.

Det er det ikke. Som i aldrig. Aldrig, aldrig, aldrig.

For familieferier er vel lidt ligesom jul. Forventningerne er tårnhøje, og hvis ikke alt bliver, som vi har planlagt, bliver vi skuffede.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Fra sofatid foran tv'et til huskøb i Stensballe: - I Horsens er der noget for alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Det er sjældent, at der går vaskeægte røvhuller rundt iblandt os: 1250 elever mødte ind til første skoledag blandt stilladser og arbejdsfolk

Horsens For abonnenter

Tomt torv i Horsens skal snart være fortid, hvis det står til borgmesteren: Vi skal række ud til klyngen af stadeholdere

Hedensted

Politiet måtte tilkaldes til to kamphaner på bodega

Erhverv

Fra bekymrende forår til travl sommer: Turister har bidt på nyt maritimt ferietilbud i Juelsminde

Forsvaret: Det vil tage mere end 50 år at rydde op efter vores forureninger

HH Elite For abonnenter

Kvalitet og bredde til forskel: HH Elites ti måls-sejr afslørede disse fire afgørende styrker

Erhverv

Hun vil inspirere til flere kulører i boligen: I ny butik på Bjerrevej kan man hente gode ideer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Højere vandstand i Bygholm Sø end ved sidste års evakuering: Afspærring måtte skæres op og 4000 liter blev sendt videre i åen - i sekundet

For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Hedensted

Hedensted får træls topplacering for hjemmehjælp: Ældre Sagen kalder til borgermøde på trods af usikre tal

Horsens For abonnenter

Stadeholderne bliver væk fra Horsens: 'Jeg har hørt, at det er helt dødt'

Horsens

Slingrende kørsel vakte opmærksomhed - nu er 68-årig sigtet for spritkørsel

Annonce