Annonce
Sport

Klubberne raser over DM-planlægning

Anders Peder Jensen: - Det virker forkert at holde DM før JM. Arkivfoto: Martin Ravn
BOKSNING - Hvorfor afvikler dansk boksning de danske mesterskaber i november og de regionale jyske og sjællandske mesterskaber i januar og februar? Det ligner bagvendt planlægning.

Den nybagte danmarksmester Chris Andersen, BK Vitus Odder:

- Jeg håber, DABU flytter DM tilbage til foråret. Det dur ikke, at man skal toppe i november. Det var svært for mig at komme i gang igen efter DM sidste år, og jeg forstår ganske udmærket de boksere, der siger nej til at stille op ved stævner få dage efter DM.

- Det virker helt forkert, at man afvikler de danske mesterskaber før de jyske mesterskaber, siger BK Vitus' cheftræner Anders Peder Jensen.

Grindsted AK's formand, cheftræner og matchmaker Jørgen Hede Jensen:

- Da man flyttede DM fra april til november, var argumentet, at det var bedre for eliten med henblik på EM. Det ville give flere tilskuere og tv-transmission, og der ville komme flere boksere til DM. Ingen af delene holdt. Det eneste, man har fået ud af at flytte DM, er, at det har gjort det nærmest umuligt for klubberne at skaffe boksere til stævnerne, og nu er DABU's folk for stædige til at lave det om igen.
DABU's landstræner Thomas Kyø, der overværede stævnet i Forum Horsens i fredags:

- For mig er det uden betydning, om DM er i november eller april. Vi indretter os efter, hvad DABU ønsker, men det er ikke så heldigt, at de jyske mesterskaber er allerede i januar, når der er DM i november. Det ville være bedre at flytte JM til marts. Derved ville sæsonen blive delt i to halvdele, så bokserne ikke stopper allerede efter JM i januar.

- Der er mange diskussioner og synspunkter om problemerne i dansk boksning. Man taler også om, hvorfor der ikke kommer flere tilskuere, men der er ikke kun én årsag til det. Det er mere komplekst end som så, siger Thomas Kyø.

Han skal skaffe boksere til EM i maj. Stedet er ikke fastsat. Og så er der VM i Hamburg i august/september.

- Der kommer en del danske tilskuere til Hamburg for at se VM, og med den beskedne transportudgift satser vi på at sende flere boksere end normalt til VM, men de skal først gennem kvalifikationskampe for at komme med, siger Thomas Kyø.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce