Annonce
Horsens

Klub rykker ind på Dyrskuepladsen med nede på jorden-countryfestival

American Ride blev dannet af far og søn, Ole og Christian Odde, i 2011 og har igennem en årrække arbejdet med forskelligt repertoire og musikere. Den rette konstellation faldt på plads i foråret 2016. Så bandet består nu af Christian Odde (sang og guitar), Ole Odde (trommer og sang), Hans-Henrik Hulgaard (bas), Torben Holther Olesen (guitar og sang) samt Søren Dahl-Pedersen (keyboards og sang). Pressefoto

Scandinavian Country Club sagde stop i Silkeborg sidste år. 3.-4. august går det løs i Horsens i et mindre setup med maksimalt 500 tilskuere.

Horsens: En gammel cirkushest er svær at holde væk fra manegen.

Erkendelsen kommer fra Jytte Jacobsen, 65 år og som formand for Scandinavian Country Club gennem 32 år en af hovedkræfterne bag Silkeborg Country Festival.

Nu melder hun sig i manegen i Horsens. Fredag 3. og lørdag 4. august står klubben som arrangør af en Summer Country Camp på Dyrskuepladsen. Et intimt arrangement med plads til maksimalt 500 gæster, som over de to dage kan opleve 13 bands og solister fra fire forskellige lande.

Annonce

Summer Country Camp

De to country-dage indledes fredag 3. august kl. 16 med lokale Grannys på scenen.Resten af dagen frem til midnat spiller to andre danske bands, Mark & Memphis Boulevard og Bibbi & Snif, amerikanske Dairy Daughters og norske Kurt Palm.

Lørdag 4. august indledes med prærie-brunch og danske Ole Lindskov.

Programmet fortsætter fra kl. 14 med først to danske bands, Muleskinners og Mr. Jack & the Daniels, dernæst amerikanske Joe Degelia, danske American Ride, tyske Breitenstein Country Band og norske G. Thomas, inden danske Billy Bobbers slutter af i timen frem til 01.

Billetsalget foregår via www.yourticket.dk.

Bibbi & Snif er datter og far. De to begyndte at optræde sammen, da Bibbi var bare 15 år. Pressefoto: Jørgen Ploug

Kunne betale enhver sit

Tilbage i 1986 var Jytte Jacobsen med til at løbe Silkeborg Country Festival i gang, og hun hentede masser af kendte country-navne til den midtjyske by.

- Til sidst var det sådan, at når jeg ringede til Nashville, behøvede jeg ikke forklare, hvem jeg er, siger hun om kontakten til den amerikanske countrymusiks hovedstad.

Med årene begyndte publikum dog at svigte, ligesom festivalen var uheldig med regnvejrsdage. Alt i alt betød det, at Jytte Jacobsen og hendes medspillere i Scandinavian Country Club sidste år besluttede at lukke Silkeborg-festivalen ned.

- Vi kunne betale enhver sit, og jeg følte, at nu havde jeg aftjent min værnepligt, siger hun.

Den norske country-sanger G. Thomas kan i år fejre 35 år som musiker. Gennem årene er det blevet til en række album med egne sange. G. Thomas er født og opvokset i Californien, men i dag bosat i Froland uden for Arendal, hvor han har sin base, skriver sange og øver nyt materiale. Pressefoto

Oplagt med Dyrskuepladsen

Men der er lige det med cirkushesten...

- Jeg kiggede på mine nærmeste medarbejdere og fik ja til, at de gerne ville være med igen, siger Jytte Jacobsen.

Så hun kiggede omkring efter et sted, hvor der kan spilles musik, hvor der er plads til at campere, og hvor der findes et hotel i nærheden.

Bl.a. fra Crazy Horse Country Music Club i Horsens kom der en melding om, at så er Dyrskuepladsen oplagt.

- Lige fra første færd følte jeg mig velkommen i Horsens. Crazy Horse ydede en god hjælp, på Scandic Bygholm Park-hotellet var de flinke, og da jeg kontaktede Hans Madsen, som står i spidsen for Horsens Kræmmermarked weekenden før, var han rigtig sød og hjælpsom omkring, hvordan Dyrskuepladsen fungerer.

God gang i billetsalget

Listen over musikere rummer ingen verdensnavne - og det er heller ikke meningen.

- Planen er et hyggeligt nede på jorden-arrangement, fortæller Jytte Jacobsen.

Centrum bliver et stort telt, hvor siderne kan åbnes, så også folk udenfor kan se og høre.

Salget af billetter er godt i gang. Det samme gælder salget af pladser til telt eller campingvogn.

- Med pladserne nærmer vi os udsolgt, siger den 65-årige arrangør.

Hun får hjælp af 86 frivillige, hentet fra hele landet via det netværk, hun har bygget op i de mange år med Silkeborg Country Festival.

Godkendelser og strøm

De maksimalt 500 billetter holder Jytte Jacobsen fast ved. Billetter sælges kun ved indgangen, hvis alt ikke er afsat i forsalg.

- Det skal være en lille festival. Desuden handler det om de godkendelser, vi har fået, om, hvor meget vi skal lægge strøm ud til, og en hel masse andet, forklarer hun.

Og så er det ikke tilfældigt, at festivalen er blevet døbt Country Summer Camp. For det deler forbogstaver med Scandinavian Country Club, som stadig er i fuld vigør.

- På den måde kan vi bruge klubbens logo i forbindelse med festivalen, lyder beskeden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce