Annonce
Horsens

Klosterkirken vil have lokale musikere med på hyldest til Kim Larsen

Gasolin på scenen i 1977. Gudstjenesten i Klosterkirken vil hente sange fra både denne tid og fra Kim Larsens mange år som solist. Foto: Emil Christensen, Ritzau Scanpix

Arrangerer gudstjeneste lørdag 16. marts, hvor afsættet bliver otte kendte sange fra såvel Gasolin-årene som Kim Larsens solo-tid.

Horsens: Masser af musik fra Gasolin og Kim Larsen - og et passende udvalg af tekster fra først og fremmest Bibelen.

Det bliver ingredienserne, når Klosterkirken lørdag 16. marts kl. 16 inviterer til Kim Larsen-gudstjeneste.

Ideen om på denne måde at hylde den folkekære sanger, som døde i september, er ikke ny. Men præsterne ved Klosterkirken går deres egne veje ved at opfordre lokale musikere til at stille op og tolke de velkendte numre.

- Vi håber, at en koncert-gudstjeneste kan danne rammen om en folkelig og lokal hyldest til Danmarks største gavflab, siger sognepræst Hanne Henriksen.

Otte sange - eller flere

Hun og hendes kollega Ane Bjerregaard har valgt otte numre ud, som de har bygget gudstjenesten op omkring: "Langebro", "Nanna", "Hva´ gør vi nu, lille du?", "Masser af succes", "Vi er dem, de andre ikke må lege med", "Sirenesangen", "Papirklip" og "På banen (Derudaf)".

Tre af numrene er allerede afsat: Torben Hein tager sig af "Nanna" med den røde mund, Sct. Ibs Skoles lærer- og forældreband kaster sig ud i "Masser af succes", og Morten Rygaard har valgt "Papirklip".

- Vi håber, at andre lokale solister og bands har lyst til at komme med deres udgave af et af de andre fem numre - eller måske helt andre Gasolin- og Kim Larsen-sange, for der er jo ikke noget til hinder for, at det bliver en gudstjeneste med ekstranumre, siger Hanne Henriksen.

Hun kan kontaktes på tlf. 24 61 09 66, hvis du vil være med.

Tanken er også, at der ved gudstjenesten samles ind til Kirkens Korshærs varmestue.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Tre indbrud i tre byer

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce