Annonce
forside

Klondike-hus i flammer: Nu har politiet fundet en mulig brandårsag

Der er ikke meget tilbage af det hus, der tidligt søndag morgen blev hærget af en brand i området, der bliver kaldt Klondike ved Ove Jensens Allé i Horsens. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh

Horsens: Det var muligvis en brændeovn, der var skyld i, at et hus på havneområdet ved Ove Jensens Allé i Horsens - også kendt som Klondike - søndag morgen udbrændte.

Det oplyser politikommissær Jesper Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

Han understreger dog, at politiets teknikere ikke er helt færdige med at undersøge brandstedet.

Branden blev opdaget af en forbipasserende kort før kl. seks søndag morgen.

Brandfolk fra Sydøstjyllands Brandvæsen rykkede ud og fik nedkæmpet flammerne, der dog nåede at forårsage omfattende ødelæggelser i havehuset.

- Der var ikke nogen hjemme i huset, så ingen var i fare. Det kunne se ud som om, branden er opstået i forbindelse med brændeovnen, men det skal teknikernes undersøgelser nu slå endeligt fast, siger Jesper Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Men vil borgerne landdistrikterne?

I sidste uge kom en god nyhed til landdistrikterne. En planlagt besparelse på 30 mio. kr. på de såkaldte LAG-midler bliver trukket tilbage, så landdistrikterne nu har 90 mio. kr. om året fra staten til udvikling - oveni et EU-tilskud. Pengene falder på et tørt sted, for banker og andre investorer har en tendens til at smække kassen i, så snart postnummeret bliver nævnt. Derfor er de såkaldte LAG-midler, der de seneste 11 år har været med til at udvikle og bevare livet i de mindre landsbyer, et fint tiltag, og det er rigtig godt, at politikerne på den måde vælger at tilgodese landdistrikterne. Spørgsmålet er så, om naturstier, byparker og nogle arbejdspladser ændrer på borgernes trang til at bo i selvsamme landdistrikter? Der er ingen tvivl om, at pengene kommer de mennesker, der allerede bor på landet til gavn, men kan LAG-midlerne og andre lignende initiativer vende udviklingen fra by til land? Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet. I byer som Ølholm, Barrit og Bjerre, som alle har modtaget LAG-midler, er befolkningstallet de seneste 10 år faldet lige så stille. Ikke voldsomme fald, men en stille afsivning, der bekræfter tendensen, der gælder på landsplan: Borgerne vælger i stigende grad byerne frem for landsbyerne. At LAG-midlerne dermed skulle være en dårlig investering, vil borgerne i de byer, der modtager pengene, sige klart nej til. De mange projekter giver en øget livkvalitet og kan om ikke andet så bremse faldet i indbyggertal. Men det giver anledning til at stille spørgsmålet om, hvad der så skal til for at stoppe affolkningen af landdistrikterne, og om det overhovedet kan lade sig gøre? En kommunal embedsmand, avisen interviewede forleden, nævnte det emne som landkommunens største udfordring. At bevare strukturen med mindre byer, hvor folk kender hinanden og taler sammen om problemer og udfordringer. Der er med garanti ingen lette løsninger på den udfordring, og derfor kan man godt frygte, at de 30 mio. kr. ekstra, der nu bliver fordelt over hele landet, slet, slet ikke er nok.

Annonce