Annonce
Brædstrup

Kloak-kaos udsætter ny legeplads: Skolebørn må vente

Siden sommer har en stor del af skolens legeplads ligget ubrugt hen, fordi kloakarbejdet er blevet forsinket. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Et større kloakarbejde end forventet er skyld i, at elever på Brædstrup Skole må vente indtil omkring maj, inden de kan indtage en helt ny og moderne legeplads.

Brædstrup: Egentlig skulle den såkaldte anden etape af renoveringen af udearealerne og etablering af en ny legeplads på Brædstrup Skole stå færdig allerede i november. Her midt i december er arealet stadig en stor pløjemark, der ligger ubrugt hen, fordi renoveringen slet ikke er gået i gang endnu.

Hele det store projekt er nemlig forsinket i minimum seks måneder på grund af et større kloakarbejde på området.

- Da man gik i gang med at lave kloak og separering, opdagede Samn Forsyning, at de også ejede noget kloak på området. Det betød, at Samn måtte i gang med at lave beregninger på dimensioner, priser og meget andet ret sent i forløbet. Ydermere skal der laves nogle specialbrønde til kloakseparering, og de bliver leveret inden jul. Jeg tænker derfor, at arbejdet med kloakering først går i gang efter jul. Så nu håber vi, at der kan stå en ny legeplads klar sidst på foråret eller først på sommeren, siger Rikke Meldhede, skoleleder på Brædstrup Skole.

Jeg synes, der er en meget god stemning blandt børnene og en glæde ved at se frem til, at der kommer noget godt. Så børnene tager ventetiden ganske pænt.

Rikke Meldhede, skoleleder Brædstrup Skole
Sådan så det ud, da eleverne på Brædstrup Skole indtog første etape af den nye legeplads på amfi-området tilbage i juni. Arkivfoto: Morten Pape

Tid til at rejse midler

Skolelederen oplyser, at eleverne har taget forsinkelsen ganske pænt, selvom de nu mangler noget plads at boltre sig på i frikvartererne.

Samtidig giver forsinkelsen også den nystartede støtteforening til Brædstrup Skole lidt længere tid til at skaffe sponsorater. Foreningen skal nemlig prøve at rejse 250.000 kroner til legeredskaber til den kommende legeplads, hvor en mindre del af det store projekt omkring amfi-området blev indviet i juni i år.

Midlerne skal blandt andet skaffes ved at tage kontakt til det lokale erhvervsliv, hvilket vil ske engang i januar. Ved siden af det arbejde er skolen ved at søge fonde for at skaffe midler til legeredskaber. De ansøgninger blev sendt afsted i begyndelsen af december, oplyser skolelederen.

- Så selvom der ikke sker så meget på pladsen, sker der meget bag kulisserne. Vi håber, der er nogle fonde, der vil se positivt på vores ansøgning, siger Rikke Meldhede.

I forbindelse med den kommunale budgetaftale for 2019 er udearealerne i Brædstrup Skole nævnt, hvilket vækker forhåbninger hos den lokale skoleleder til, at der også er politisk vilje til at udbedre de øvrige udearealer på skolen.

- Det håber vi, peger hen mod, at etape 3, 4 og 5 også bliver gennemført, så vi kommer rundt om hele skolen. Vi er nemlig ikke i mål, selvom etape 2 bliver færdig, siger Rikke Meldhede.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce