Annonce
Læserbrev

Klippekort. Hedensted klipper de ældres livskvalitet

Annonce

Læserbrev: Klippekortsordningen fortsætter i Hedensted Kommune. Med denne fine overskrift indleder Allan Petersen sit indlæg (Tørring Folkeblad 7. oktober), og det lyder jo alt sammen flot men…..

Til Info så brugte Hedensted Kommune i 2018 fire millioner kroner på de sociale klippekort. Men i 2019 klipper byrådsflertallet pludselig 800.000 kr. af det beløb, der var tænkt som en ekstra hjælp til ældre borgere.

Det sker fordi tilskuddet fra regeringen er ændret til 3,2 millioner kroner.

Ordningen fortsætter, men det er ikke Dansk Folkeparti der sørger for det. Nej det er regeringen, som har indgået en aftale om, at der gives netop 3,2 millioner kroner til Hedensted Kommune, som er øremærket til klippekortsordningen, så jeg forstå ikke lige helt, hvad Dansk Folkeparti mener, de gør som en ekstra indsats.

Jeg går vel stærkt ud fra, at Hedensted Kommune overholder de aftaler, som de skal og bruger de penge, som er øremærket til bestemte projekter, eller er det det Allan Petersen vil holde øje med, ja at pengene bruges rigtigt?

Klippekortet er tænkt som noget ekstra hver 14. dag, og et værn mod ensomhed, som en mulighed for at få lidt ekstra hjælp i hjemmet eller til oplevelser.

Så det trods alle alderdommens besværligheder stadig er muligt at deltage i familiefester, komme til byen for at købe ind eller måske blot få en ekstra kop kaffe og en sludder med et venligt menneske fra hjemmeplejen.

Nervøsiteten stiger jo, når Allan Petersen i sit indlæg skriver "ældre/værdighedsmilliarden fortsat vil blive brugt på ældreområdet til det sociale arbejde, der er sat i gang på området". Jeg er ikke lige helt klar over, om det så er hele beløbet, der bruges på klippekortsordningen, som først antaget.

Så en opfordring fra Det Konservative Folkeparti til Allan Petersen er: Lad det ikke blive dyrere at være ældre i Hedensted Kommune og husk nu at bruge alle pengene på klippekortsordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce