Annonce
Odder

Klimavenligt: Efterskole vil bygge nyt

Byggeriet koster omkring 15 millioner kroner, og efterskolen har penge nok på bogen til at kunne lave en god aftale med en kreditforening, siger forstander Peter Gordon. Illustration: Ginneruparkitekter
HMI har planer om at rive administrationsbygning ned og i stedet lave en ny bygning med kontor og undervisningslokaler. Der skal også være plads til, at eleverne kan hænge ud.

Hou: Om et års tid kan Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI) tage en ny og klimavenlig bygning i brug.

- Vi vil gerne opdatere og gøre vores undervisningsfaciliteter mere tidssvarende. Og i stedet for at renovere gamle pavilloner vil vi gerne bygge nyt. Det kommer til at være i to etager alt afhængig af, om vi får lov, siger skoleforstander Peter Gordon.

For at opfylde skolens ønsker skal kommunen nemlig lave et tillæg til den lokalplan, der dækker området på Villavej, hvor HMI holder til i flere forskellige bygninger.

- Og det er vi positive overfor, siger udvalgsformand Ole Lyngby Pedersen (V) på vegne af miljø-, teknik- og klimaudvalget.

Efterskolen er vokset gennem årene og har i dag omkring 160-170 elever. Og skolen har i flere år talt om at udvide.

- På vores generalforsamling har jeg i flere år sagt "nu tror jeg, vi bygger." Men nu er vi så langt, at jeg ikke tror, der kommer noget i vejen. Lokalplanen siger, vi skal bygge i samme stil, men vi vil gerne lave noget, der er mere moderne, noget i træ, der bygger bro over mod feriehjemmet, siger forstanderen.

Annonce
Vi har penge på bogen til at kunne lave en god aftale med en kreditforening.

Peter Gordon, forstander

Skal være klimavenligt

Den nye bygning skal ligge på Villavej 15. Her ligger et parcelhus, som skolen har indrettet til administrationsbygning.

- Vi vil lave en bygning med plads til undervisning, kontorfaciliteter og områder, hvor eleverne kan opholde sig og være sociale. Vi regner med, det bliver omkring 1000 kvadratmeter. Vi vil bygge i træ, for der er noget, der tyder på, det er mere klimavenligt. Vi vil gerne prøve at tænke i den retning og leve op til de klimatanker, der er i dag, siger Peter Gordon.

Efterskolen er i dialog med sine naboer og har vist tegninger af projektet frem på skolens generalforsamling.

- Vi holder folk i Hou orienterede undervejs, og hvis der er nogle, der har tanker eller bekymringer, er de velkomne til at komme forbi, siger Peter Gordon.

HMI har allieret sig med Ginneruparkitekter og tømrerfirmaet Nortvig Horsens og håber, at byggeriet kan være færdigt omkring maj næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bilist fik ildebefindende og endte i baghave

Annonce