Annonce
Odder

Klimaudvalg er gået på jagt efter unge medlemmer

Den radikale Kresten Bjerre er formand for kommunens klimaudvalg. Han og resten af udvalgets voksne gerne vil have tre unge med. Foto: Odder Kommune
Odder Kommunes nye klimaudvalg er næsten klar til at holde sit første møde - men ønsker mere input fra unge
Annonce

Odder: Ambitionerne er høje, og entusiasmen er stor hos Kresten Bjerre (R), formand for Odder Kommunes nye klimaudvalg, som skal arbejde for, at Odder Kommune med tiden kommer til at leve op til Klimalovens målsætning og sikre en bæredygtig og grøn omstilling. - Nu trækker Odder Kommune i den grønne førertrøje. Klimaudvalget skal arbejde for, at Odder Kommune lever op til Klimaloven, hvor vi skal reducere udledningen af CO2 med 70 procent. Samtidig skal vi leve op til Paris-aftalen om, at vi ikke skal have en større temperaturstigning end 1,5 grader, siger Kresten Bjerre.

I en tid, hvor de unge er meget aktive i klimadebatten, savner klimaudvalget dog stadig at få besat de tre pladser i udvalget, der er afsat til unge.

- Vi har bemærket de unges engagement i klimasagen blandt andet med Fridays For Future. Derfor vil vi meget gerne have nogle unge mennesker med i udvalget, så vi også sikrer, at fremtidens stemmer bliver hørt, siger Kresten Bjerre.

Klimaudvalgets opgaver

Klimaudvalget skal understøtte miljø-, teknik- og klimaudvalgets arbejde med at sikre udmøntningen af de indsatser, der er angivet under overskriften "Grøn og klimavenlig kommune" i "Politik for det gode liv" i Odder Kommunes udviklingsplan 2018 - 2022, herunder:
Udarbejde strategi for grøn omstilling
Definere og opstille mål for en grøn kommune
Understøtte bæredygtigt forbrug og ressourceudnyttelse
Sikre kommunens biodiversitet
Sikre det rene drikkevand i kommunen
Klimaudvalget er politisk forankret i Miljø-, Teknik- og Klimaudvalget.

Klimaudvalget skal tillige komme med forslag til, hvordan Byrådet kan arbejde med FN's verdensmål, med særligt fokus på:
Mål 11 "Bæredygtige byer og lokalsamfund"
Mål 12 "Ansvarlig forbrug og produktion"
Mål 13 "Klimaindsats"
Annonce

Ikke kun politikere

Så er du er mellem 13 og 18 år, bor i Odder Kommune og har lyst til at være med, kan du sende en ansøgning til Inger.Rasmussen@odder.dk senest 20. februar. Derefter udvælger klimaudvalget tre ansøgere.

Udover Kresten Bjerre er også byrådsmedlemmerne Martin Mikkelsen (K) og Ditte-Marie Thejsen (EL) med i udvalget. I øjeblikket er de ved at finde resten af medlemmerne til udvalget, der bliver bredt repræsenteret af erhvervslivet, forsyningsselskaberne, RenoSyd, de grønne organisationer, skolerne med flere. Dertil kommer så de tre unge, som udvalget er gået på jagt efter. Klimaudvalget er et såkaldt § 17,4 udvalg, der blev nedsat i forbindelse med budgettet for 2020. Udvalget er forankret i miljø-, teknik- og klimaudvalget og holder sit første møde 12. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce