Annonce
Læserbrev

Klimareligionen kommer i det lange løb til kort over for snusfornuft og humor

Grin med, kære læser! Deres og mit problem er, at vi måske ikke oplever enden på det nuværende klimahysteri, men "strunt i det", som svenskerne siger, og lev livet, så længe vi har det!

Læserbrev: Min højt agtede, underfundige journalistkollega Jens Jørgen Larsen i Juelsminde spinder en som sædvanligt underholdende ende over et givet tema, denne gang klimareligionen (i læserbrevet "Klima-farcen från hinsidan", red.)

Jeg kan bekræfte det der med forudsigelsen af verdens undergang. Den lød i årene omkring 1950 utallige gange i Læssøesgades skolegård i Aarhus og blev modtaget med lige dele nyfigenhed, spænding og skepsis.

Sædvanligvis var spændingen gået fløjten længe inden den torsdag, eller en anden dag, som den store begivenhed var programsat til, og det lærte os måske indirekte en del om sandsigeri, og modsat dagens unge - eller måske især disses forældre og lærere - blev vi aldrig forskrækkede, endsige hysteriske.

Vi skulkede ikke og stod ikke og skreg på klima på offentlig gade eller vej!

Den lite svenskas mulige personlige motiver til at skulke har medierne gjort utrolig lidt ud af, og det virker på mig som en journalistisk tredækkerbommert.

Havde initiativtageren været f.eks. et multinationalt selskab, havde fanden været løs inden fem minutter.

Jens Jørgen Larsen er med rette inde på hendes tur til New York.

Mig minder den især om molbohistorien om, hvordan storken bliver jaget ud af marken, hvor den angiveligt træder kornet ned. Hyrden kan ikke sendes ind, for hans fødder er alt for store, så i stedet bærer seks-otte mand, fodstørrelse ikke oplyst, hyrden ind i marken på leddets låge. Og på slig vis får de storken jaget væk...

Noget siger mig, at hele denne klimareligion i det lange løb kommer til kort over for den almindelige snusfornuft og den folkelige humor.

Det hævdes, at når der aldrig er forekommet voldelig revolution i Danmark, skyldes det enten, at det bliver regnvejr - som i Emil Reesen/Mogens Dam-operetten "Farinelli" - eller, at en eller anden kommer til at grine.

Grin med, kære læser! Deres og mit problem er, at vi måske ikke oplever enden på det nuværende klimahysteri, men "strunt i det", som svenskerne siger, og lev livet, så længe vi har det!

Andet kan man ikke gøre med det.

Uffe Lindum. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce