Annonce
Læserbrev

Klimaplaner: Vi vil have svar, så vi kan tage stilling, inden det er for sent

Annonce

Læserbrev: Det går stærkt i disse år med, i hvilken retning Danmark skal bevæge sig i forhold til vores natur, klima, produktion og arbejdspladser.

Et nyt årti er i gang, så det må nu være på tide, at danskerne stiller krav og får svar på den mørklægning af omkostninger, regeringen har lagt om at nå målet om 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Først må vi have klart svar på, om en del af dansk produktion og arbejdspladser skal flyttes til udlandet, som så samlet på globalt plan forværrer CO2-regnskabet.

Den danske natur vil ændre sig med de forslag, der ligger om mere urørt skov.

Vi har tradition for at holde vores skove plejet, smukke og fremkommelige, ved at vores træer får plads til at gro, vokse sig store og flotte med respekt for dyreliv, planter og blomster samtidig med, at vi bevæger os i naturen.

Den tradition bliver nu udfordret.

Jeg mener, vi mangler en god, sober og faglig dialog, om det er den vej, vi skal gå i Danmark, med de fordele og ulemper, der måtte være.

Jeg mener også, vi mangler en konstruktiv dialog om, at når vi oplever naturkatastrofer i verden, og der fortsat er sult, og befolkningstilvæksten er stigende, at vi har et helt særligt ansvar for at gå foran med den forskning, teknologi og viden, vi har, i stedet for at gøre os selv fattigere, bl.a. ved at presse verdens mest sikre fødevaresektor og bedste dyrevelfærd ud af Danmark.

Et landbrugserhverv, der sikrer en årlig eksport på 166 mia. kr. og 186.000 beskæftigede.

Vi må stille os selv spørgsmålene: Hvad betyder det i Nordjylland og Vestjylland, som vil rammes hårdest, at vi tager 170.000 hektar jord ud af produktion? Hvad skal de leve af?

Vi har et fælles ansvar for, at Danmark hænger sammen. Vi kan ikke kun tage jord ud, uden at staten kommer i gang med en samlet plan om at opkøbe de mange forfaldne huse og usælgelige ejendomme, der står tomme hen, så vi også får løftet mindre land- og bydistrikter i Danmark, så det igen bliver attraktivt at bo der.

Her ligger der ejendomme med arealer, der kan omlægges til natur til stor glæde og forståelse for os alle.

Jeg mener, det er på tide, vi inddrages i regeringens planer, så vi kan tage stilling, inden der kommer en stor uoverskuelig regning, vi ikke kan se os selv i.

Gitte Frederiksen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce