Annonce
Læserbrev

Klima. Økonomien er åbenbart ligegyldig

Annonce

Læserbrev: I sagen omkring Klimakommune Plus har mine kolleger i byrådet vedtaget at sætte et projekt i gang, som de overhovedet ikke aner, hvad vil komme til at koste. Jeg er rystet over, at politikere på den måde spiller hasard, med vi borgeres skattekroner – vel at mærke skattekroner, som vi jo i Odder ikke er ved at drukne i.

Det her handler ikke om, hvorvidt vi skal være Klimakommune Plus eller ej – jeg er ikke imod, at vi skal have stort fokus på miljøet i kommunen, og det er rent faktisk årsagen til, at jeg i sin tid gik ind i lokalpolitik. Men det er et angreb på, at vi som politikere skal handle forsvarligt, når vi har ansvaret for borgernes penge. Og det synes jeg ikke mine kolleger har gjort i denne sag. Inden beslutningen blev truffet fik vi udleveret et oplæg fra forvaltningen, som ikke gav svar på, hvad dette projekt ville koste kommunen – der var kun lavet et løst overslag, som i mine øjne er langt fra virkeligheden, hvis vi sammenligner med tilsvarende sager. Overslaget lød på 220.000 kr., men mine beregninger viser i stedet en udgift på omkring 1,5 millioner kroner - i øvrigt en beregning ingen har anfægtet i byrådet.

Vi politikere skal hele tiden prioritere sagerne, og i denne sag, er min holdning, at jeg hellere vil bruge 1,5 millioner på flere lærere, eller pædagoger til specialklasserne, end at smide dem efter dyre rådgivere og pampere, uden garanti for, at vi får en mere miljøvenlig kommune.

Noget af det værste i denne sag er - at Dansk Naturfredningsforening - som alene afgør, om vi skal være klimakommune Plus – ikke på flere områder kan definere, hvad der skal til og dermed igen - helt økonomisk ud i hampen ikke at kende sine omkostninger ved en sådan beslutning..

Men jo typisk ” SIG KLIMA ” og alle siger JAAAA - det gør jeg også - men lad os dog gøre det lidt mere intelligent og ikke med lukkede øjne.

John Rosenhøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce