Annonce
Læserbrev

Klima. Økonomien er åbenbart ligegyldig

Læserbrev: I sagen omkring Klimakommune Plus har mine kolleger i byrådet vedtaget at sætte et projekt i gang, som de overhovedet ikke aner, hvad vil komme til at koste. Jeg er rystet over, at politikere på den måde spiller hasard, med vi borgeres skattekroner – vel at mærke skattekroner, som vi jo i Odder ikke er ved at drukne i.

Det her handler ikke om, hvorvidt vi skal være Klimakommune Plus eller ej – jeg er ikke imod, at vi skal have stort fokus på miljøet i kommunen, og det er rent faktisk årsagen til, at jeg i sin tid gik ind i lokalpolitik. Men det er et angreb på, at vi som politikere skal handle forsvarligt, når vi har ansvaret for borgernes penge. Og det synes jeg ikke mine kolleger har gjort i denne sag. Inden beslutningen blev truffet fik vi udleveret et oplæg fra forvaltningen, som ikke gav svar på, hvad dette projekt ville koste kommunen – der var kun lavet et løst overslag, som i mine øjne er langt fra virkeligheden, hvis vi sammenligner med tilsvarende sager. Overslaget lød på 220.000 kr., men mine beregninger viser i stedet en udgift på omkring 1,5 millioner kroner - i øvrigt en beregning ingen har anfægtet i byrådet.

Vi politikere skal hele tiden prioritere sagerne, og i denne sag, er min holdning, at jeg hellere vil bruge 1,5 millioner på flere lærere, eller pædagoger til specialklasserne, end at smide dem efter dyre rådgivere og pampere, uden garanti for, at vi får en mere miljøvenlig kommune.

Noget af det værste i denne sag er - at Dansk Naturfredningsforening - som alene afgør, om vi skal være klimakommune Plus – ikke på flere områder kan definere, hvad der skal til og dermed igen - helt økonomisk ud i hampen ikke at kende sine omkostninger ved en sådan beslutning..

Men jo typisk ” SIG KLIMA ” og alle siger JAAAA - det gør jeg også - men lad os dog gøre det lidt mere intelligent og ikke med lukkede øjne.

Annonce
John Rosenhøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce