Annonce
Erhverv

Klar til nattefest: Endelig bliver det Gønges tur til genåbning

Natklubejer Jens "Gønge" Mikkelsen skal have fat i støvkluden, når han efter næsten halvandet års nedlukning kan genåbne Sölibat og Hemingway's. Han skal også have styr på fyldte fadølshaner, fyldte køleskaber og fyldte vagtplaner. Arkivfoto: Morten Pape
Nu skal støves tørres af, og der skal fyldes fadølshaner og køleskaber og vagtplaner. Efter næsten halvandet års nedlukning, må Sölibat og Hemingway's igen lukke festglade nattegæster indenfor.

Horsens: Alt blev skåret over en kam, da Danmark i marts sidste år lukkede ned i kampen mod coronavirus. Siden har det meste været både genåbnet, genlukket og åben med restriktioner efter svingende udmeldinger fra politikerne. Kun når det gælder natklubber, har der ikke været slinger i valsen: De har været hermetisk lukket siden marts 2020.

1. september må de åbne igen, og det vækker glæde hos Jens "Gønge" Mikkelsen, som sammen med partneren Allan Olsen driver Sölibat og Hemingsway's i Horsens.

- Det er glædeligt. Det er dejligt. Det er fedt, lyder de umiddelbare reaktioner fra Jens Gønge, da folkebladet tidligt torsdag morgen afbryder ham i arbejdet som tømrer - et job, han har måttet ty til for at holde sig ovenvande under nedlukningen.

Annonce

Forhandling efter forhandling har natklubejerne måttet se sig forbigået i genåbningsplanen.

- Jeg havde en klar forventning om, at vi som minimum kunne få en klar udmelding denne gang, siger Gønge.

- Om det så blev august, september eller oktober, turde jeg ikke spå om, men det er rart, at vi nu ved, hvad vi kan se frem til. Dét har vi manglet fra regeringen. Den kunne i det mindste have meldt ud, at vi kunne åbne, når 90 procent var vaccineret eller lignende, så vi havde haft en eller anden form for pejlemærke, siger han.

Ud med støv og ind med øl og personale

Nu er frustrationerne på den konto afløst af vished, forventningsglæde og to-do-lister.

- Hvis vi skal sende noget positivt ud til politikerne nu, er det, at vi har fået datoen i god tid, så vi har mulighed for at komme ordentligt i gang, siger Jens 'Gønge' Mikkelsen.

Han har løbende været forbi ejendommen i Rædersgade, hvor Sölibat har til huse, og de bagvedliggende Hemingsway's-lokaler i Hejmdalsgade til rutinetjek, åbning af vandhaner og skyl af toiletterne.

Nu skal huset stress-testes, siger Jens Gønge, som løbende har været forbi til rutinetjek, men når han igen må åbne for gæster, bliver det efter næsten halvandet år med lukkede døre. Arkivfoto: Morten Pape

- Nu skal vi lige dobbelttjekke, at alt fungerer, og der skal nok tørres en del støv af efter halvandet år med lukkede døre. Og så skal vi jo bestille varer. Vi havde et kæmpe varelager, som vi måtte hælde ud, så nu skal der fyldes op igen. Det plejer ikke at være en udfordring, men nu skal leverandørerne jo også lige i gang igen, og jeg ved ikke, hvordan det vil se ud, når vi alle skal bruge varer på samme tid.

- Og det allervigtigste bliver at sikre, at vi har personalet, siger indehaveren.

Han lukkede de to forretninger med en stab på 80-90 ansatte, og han håber, at de er klar til at fortsætte festen efter genåbningen.

- Det kan være, der er nogen, der er kommet på andre tanker, men det hverken ønsker eller håber jeg. Statistisk set vil der jo altid være nogen, der stopper i løbet af en periode på halvandet år. Til gengæld ville vi også løbende havde ansat nogle nye, og det har vi jo ikke nu, så vi må se, hvordan det ser ud, lyder det fra chefen, som til én aften med fuld kapacitet på de to beværtninger typisk bruger en bemanding på 25-30 medarbejdere, før musikken spiller og drikkevarerne flyder.

Annonce

Skarp vurdering og ikke følelser

Tidligere har Jens Gønge Mikkelsen ytret håb om, at han kunne se frem til en genåbning uden restriktioner, som ville være svære at styre klokken tre om natten.

Når dørene slås op 1. september bliver det med krav om coronapas fra gæsterne den første måned.

- Det ser jeg overhovedet ikke som en udfordring, fastslår han.

- Hvad vil du sige til eventuel bekymring for jeres genåbning i forhold til sikkerheden?

- Jeg vil først og fremmest sige, at beslutningen er taget af nogen, der er meget klogere på det område end mig og så mange andre. Jeg har tillid til, at myndigheder og politikere har tænkt sig grundigt om, og de har jo nok haft vaccinekalenderen in mente. Der skal en skarp vurdering til, og det nytter ikke at træffe den med følelserne, understreger natklubejeren, inden han fortsætter dagens tømrerarbejde.

Om bijobbet nu skal siges op, har han ikke svar på.

- Det er klart, at jeg skal have fokus på natklubberne nu, men jeg skal også lige bygge en bar til AC Horsens, siger han.

Da nedlukningen af natklubberne trak ud, trak Jens Gønge i arbejdstøjet og tog job som tømrer. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce