Annonce
Erhverv

Klar til leg: Horsens Legeland venter kun på grønt lys

Rikke Kækel har i årevis haft en drøm om at åbne et legeland. Det har ikke været helt let at komme i mål med drømmen, men nu er hun endelig klar til at slå dørene op til Horsens Legeland - så snart regeringen giver grønt lys. Foto: Morten Pape
Der er noget, der hedder corona, siger Rikke Kækel. Der er til gengæld ikke noget, der hedder hjælpepakker til et legeland, der ikke engang er åbnet endnu. Men udlejer og investorer bakker op, så Horsens Legeland er klar til leg i det øjeblik, regeringen giver grønt lys til åbning.

Horsens: Rikke Kækel støver af, snører, finpudser og får de sidste småting på plads. Det ny Horsens Legeland er så godt som klar til at åbne, siger hun.

Planen var at slå dørene op til leg nu i januar.

- Men der er jo noget, der hedder corona, konstaterer indehaver Rikke Kækel.

Den betyder, at hun lige nu ikke ved, hvornår legelandet må åbne. Foreløbig gælder nedlukningen til og med 7. februar, men om legelandet bliver omfattet af første fase i en genåbning af samfundet, eller hvor længe horsensianerne ellers skal vente på legelandet, tør Rikke Kækel ikke spå om. Hun håber på en åbningsdato, der hedder 10. februar, men i hvert fald garanterer hun at være klar i det øjeblik, der er grønt lys fra regeringen.

- Det kan godt være vildt frustrerende, at vi ikke kan åbne, når vi er køreklar. Men coronaen kan vi jo ikke styre, siger hun.

Arbejdet i den store hal har støvet meget, så Rikke Kækel er minutiøst i gang med at tørre hver eneste lille krummelure af. Foto: Morten Pape

I stedet glæder hun sig over at betragte resultatet i de 2000 kvadratmeter på Fuglevangsvej, som med måneders hårdt arbejde er forvandlet fra rå beton til farverigt legeunivers.

- Nogle gange skal jeg knibe mig selv i armen, når jeg ser, hvad det er blevet til. Siden før sommerferien har vi været i gang i døgndrift - med alt lige fra lejekontrakt, økonomi og tilladelser, til at vi står her og kun mangler lidt detaljer.

Annonce

Drøm med bump på vejen

Rikke og hendes mand, Torben Kækel, har i mange år drømt om at åbne et legeland.

Det kræver ikke så lidt, konstaterer Rikke Kækel, og tidligere har det syntes som for stor en mundfuld for parret, som også driver café på Jydsk Væddeløbsbane, arrangerer årligt julemarked i ridehuset i Aarhus og står bag firmaet MCK Udlejning, hvor de blandt andet udlejer pølsevogne og grill-udstyr.

Men da coronaen i foråret satte flere af disse aktiviteter på standby, ville skæbnen, at udstyr fra det tidligere legeland i Horsens samtidig blev sat til salg. Det fik Kækel-parret til at slå til. Planen er, at Rikke Kækel nu skal drive legelandet, mens de andre aktiviteter fortrinsvis lander på Torben Kækels skuldre.

Når man har taget et skridt frem, må man ofte vente på, at en anden tager det næste, før man selv igen kan komme videre, fortæller Rikke Kækel om den lange vej frem mod drømmen. Foto: Morten Pape

Det har imidlertid ikke været uden både små og store bump på vejen at føre drømmen ud i livet, fastslår Rikke Kækel.

Først og fremmest er det en enorm proces at få alle nødvendige tilladelser i hus, og i den forbindelse har der været uforudsete bump undervejs. Dem betragter Rikke Kækel imidlertid som mindre bump. Det helt store bump, der skulle bestiges, viste sig at blive økonomien. Da julemarkedet, som Rikke og Torben Kækel arrangerer hvert år, måtte lægges på is på grund af coronarestriktioner, fik banken kolde fødder.

Annonce

Ingen hjælpepakker

- Da der ikke var udsigt til pengene fra julemarkedet, trak banken sit tilsagn til os midt i det hele. Vi var rundt hos en række andre banker, men de var også corona-forskrækkede. Coronaen betyder, at der er noget, vi ikke kan styre, og det er de ikke glade for.

Til gengæld er parret nu kommet i mål med legelandet ved hjælp af tillid og velvilje fra private investorer. Samme opbakning har de fået fra udlejer Thomas Nortvig, og det har været altafgørende, mener Rikke Kækel.

- Vi har været i løbende dialog med Thomas (tømrermester Thomas Nortvig, red.), og det har været nødvendigt at blive enig med ham om, at det her er et projekt, vi alle vil.

- Så længe vi ikke må åbne, kan vi ikke stampe penge op til huslejen, og som nystartet kan vi jo ikke engang få hjælp fra hjælpepakkerne. Thomas har heldigvis vist samfundssind og sagt, at det må vi løse, vi skal jo gerne være her i mange år, forklarer Rikke Kækel.

Annonce

Holdet er ansat

Hun glæder sig nu over at være i mål og er fuld af fortrøstning for legelandets fremtid.


Det hele er ikke gået som forventet, men med den velvilje, vi har mødt fra udlejer og investorer, er vi fulde af fortrøstning.

Rikke Kækel


Hun har netop holdt samtaler og ansat hele staben, der skal stå for alt fra betjening af entré til servering, opfyldning, oprydning, aftørring og afspritning. Rikke Kækel vil selv være en del af holdet, og dertil kommer to voksne og 10 unge, som skal bemande legelandet i åbningstiden hver torsdag-søndag.

- Jeg mangler måske et par timers rengøring her og der, men jeg lover, at hvis vi lov at åbne i morgen, så er vi klar.

Legelandet er indrettet med fokus på hygge for både store og små. Foto: Morten Pape
Der mangler småting her og der og den sidste rengøring, men Rikke Kækel er klar til at åbne legelandet, så snart regeringen giver grønt lys, lover hun. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce