Annonce
Horsens

Klar til festival: Wall of Sound har alle navne på plads

Carl Emil Petersen har slået sit navn fast som en af ung, dansk musiks fineste sangskrivere, og han er flere gange prisbelønnet for sine evner. PR-foto
Carl Emil Petersen og De Danske Hyrder er sammen med horsensiansk hiphop og et stjernefrø blandt de sidste navne på plakaten til den anden udgave af den lokale festival-satsning.

Horsens: Den ny Horsens-festival Wall of Sound har sat punktum for det musikprogram, publikum skal lægge øre til, når den anden udgave af festivalen finder sted 6.-7. september.

I forvejen har Wall of Sound offentliggjort 12 navne, og fredag er der føjet adskillige nye til.

Blandt dem er flere gange prisbelønnende Carl Emil Petersen, der både som solist og som del af bandet Ulige Numre har gjort sig bemærket i de senere år, og stjernefrøet Ida Wenøe, der har rødder i Brædstrup.

- Carl Emil Petersen er super at få på programmet, fordi han er en af dem, der transcenderer generationer med nogle numre, der virkelig går i hjertekulen. Han kan skabe den her fællesskabsfølelse med sange, der er soundtracket til manges liv. Det gør det fedt at komme til hans koncerter, siger festivalens booker, KulisseLageret spillestedsleder Jeppe Vind, som også fremhæver, at Ida Wenøe er albumaktuel og påkalder sig opmærksomhed på indiescenen i både ind- og udland.

- Hun har et sindssygt højt niveau, siger Jeppe Vind om det lokale singer-songwriter-håb.

Annonce

Musikprogrammet på Wall of Sound 2019

Her er hele programmet for Wall of Sound 2019.

Spilletidspunkter på festivalens to scener offentliggøres senere.

Det samme gælder planerne for festivalens forskellige aktiviteter, kunst-område og streetfood-muligheder.

Musikken:

- Phlake
- The Savage Rose
- Kesi
- Topgunn
- Den Sorte Skole (DJ-set)
- Carl Emil Petersen
- Klumben & Raske Penge
- De Danske Hyrder
- Liss
- Jada
- Velvet Volume
- Analogik
- Alexander Oscar
- Kops
- HRSNS præsenterer: Højt Plan, Jonas Eddie, Milo
- Ida Wenøe
- Lummer Stue
- Trubaduren

Der venter en fest

Ud over Petersen og Wenøe har de populære festleverandører De Danske Hyrder, Trubaduren og lokale Lummer Stue, som skal spille en børnevenlig koncert på festivalen lørdag, også fundet vej til plakaten. Desuden er der scenetid til det horsensianske hiphop-miljø.

HRSNS, der som paraply samler flere navne fra den lokale scene, disker op med Højt Plan, Jonas Eddi og Milo, mens André Zaptefrati binder sættet sammen med sine dj-evner.

- De kommer til at præsentere et samlet sæt, og jeg er ikke i tvivl om, at der kommer en fest ud af det, siger Jeppe Vind og peger på et såkaldt silent disco, som endnu en af de særlige oplevelser i år.

Silent disco giver kort fortalt publikum mulighed for at tage hovedtelefoner på ørerne - deraf navnet "lydløst disko" og lytte til danse-venlige toner. Til at levere musikken har Wall of Sound fået fat i en af den elektroniske scenes helt store, hjemlige navne, Bjørn Svin, der optræder som en af flere dj's.

Han skulle egentlig have spillet på KulisseLageret førstkommende lørdag, men koncerten blev aflyst, og han optræder derfor i stedet på festivalen til september.

Billetsalget længere fremme end sidste år

Jeppe Vind mener, at Wall of Sound disker op med en musik-menu, der appellerer bredt.

- Generelt er programmet ét, der bør tilfredsstille forskellige smagsløg og genre-preferencer. Et, som helt sikkert skal ramme et ungt publikum, men også dem med en ung tilgang til at høre musik. Jeg synes, vi kommer godt rundt i hjørnerne, siger han.

Billetsalget til festivalen, der arrangeres af KulisseLageret, Horsens & Friends, Fængslet og Horsens Kommune i fællesskab, er godt i gang, uddyber spillstedslederen.

Arrangørerne satser på cirka 3000 publikummer til festivalen anno 2019, og der er sat flere skibe i søen for at skubbe billetsalget fremad.

Blandt andet kan forældre tage deres børn under 12 år gratis med, og man kan blive såkaldt Wall of Sound-"ambassadør". Det betyder, at man kan sælge billetter til andre via et link, der er koblet op på et id og ad den vej score forskellige fordele. Sælger man for eksempel seks billetter, vil den syvende være gratis.

- Det kan give god mening, hvis man er en gruppe, der skal af sted, bemærker Jeppe Vind og afslører, billetsalget på nuværende tidspunkt er længere fremme samme tidspunkt sidste år.

Dengang deltog 2500 i første udgave af festivalen.

De Danske Hyrder er "dansksproget rap, fællesskab og god gammeldags historiefortælling", lyder en beskrivelse af gruppen. PR-foto

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce