Annonce
Horsens

Klar til første stik på plejehjem: Så er der dato for vaccinationer på lokale plejecentre

Else Jensen på 95, der bor på Plejehjemmet Ankersgade, var en af de første plejehjemsbeboere i Danmark, der blev vaccineret. På mandag får de første plejehjemsbeboere i Horsens Kommune tilbuddet. Foto: Rune Borre Jensen, Region Midtjylland.
Første og afgørende skridt til en normaliseret hverdag bliver nu taget på plejecentrene i Horsens Kommune. Det sker mandag 4. januar, når de første beboere vaccineres.

Horsens: Mandag 4. januar bliver de første plejehjemsbeboere i Horsens Kommune vaccineret mod covid-19. I løbet af to dage har alle beboere fået den første dosis vaccine.

Det fortæller borgmester Peter Sørensen (S) og tilføjer: - Der er sagt med et lille forbehold, hvis der sker noget inden, som kan rykke planen.

Han kalder det en fantastisk, glædelig nyhed, at det nu bliver de lokale plejehjemsbeboeres tur til at blive vaccineret mod covid-19.

Annonce

- Det ændrer ikke noget på den korte bane. Beboere skal genvaccineres efter 21 dage, men herefter er der en helt anden hverdag i sigte for beboere og plejepersonale, siger Peter Sørensen.

Beboere på plejecentre har været særlig hårdt ramt af besøgsrestriktioner i deres egen boliger i arbejdet med at beskytte dem mod smitte med covid-19, ligesom aktivitetscentrene har ligget stille hen.

Også vaccine til plejepersonale

Det er ikke bare beboerne, der kan få vaccinen på det tidspunkt. Borgmesteren har fået bekræftet, at det også gælder personalet på plejecentrene.


Det ændrer ikke noget på den korte bane. Beboere skal genvaccineres efter 21 dage, men herefter er der en helt anden hverdag i sigte for beboere og plejepersonale.

Peter Sørensen (S), borgmester


- Det er også vigtigt, så personalet ikke er i risiko for at give smitten videre til de ældre.

Beboere i Vesterled i Horsens og botilbuddet for handicappede Bo Døgn på Ane Stauningsvej er også omfattet af første vaccinationsrunde.

- Med vaccinationerne på plejecentrene sikrer vi de allersvageste. Det er meget positivt. Beboerne udgør en sårbar risikogruppe og har også en større risiko for at komme på sygehus, tilføjer borgmesteren, som er lettet over udsigten til en normaliseret hverdag på kommunens plejecentre, som også rummer aktivitetscentre for lokalområdets pensionister.

Annonce

Livet vender tilbage

Med vaccineprogrammet, som nu er ved at blive rullet ud, kommer man også et vigtigt skridt nærmere på dagen, hvor seniorer atter kan mødes til aktiviteter og fællesskab i aktivitetscentrene - tilføjet nogle justeringer.

- Vi har også lært nogle gode vaner i den her frygtelig ulykkelige pandemi, som vi skal holde fast i. Det gælder håndhygiejne og særlig omtanke ved for eksempel influenza og forkølelse, siger borgmesteren.

Vaccinationerne på plejecentrene fortages af personale fra Region Midtjylland med bistand fra medarbejdere på de enkelte plejecentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce