Annonce
Horsens

Klar til første spadestik om en måned: Lokalt firma skal bygge 37 boliger i Lund

Boligforeningen AAB af 1938 tager efter planen hul på byggeriet af 37 tryghedsboliger i Lund medio juni. Illustrationen er fra den tidlige del af projekteringen, men er i store træk i overensstemmelse med det færdige projekt, oplyser Steffen Møller Borgbjerg. Illustration: AAB af 1938
I 2021 vil der efter planen stå 37 almene familieboliger klar til indflytning ved Nørre Snedevej i Lund. Målgruppen er folk over 60 år.

Horsens: Om godt en måned vil første spade efter planen blive sat i jorden forud for byggeriet af 37 almene familieboliger i Lund.

Boliger, som er målrettet folk, der har passeret 60 år, og som kommer til at ligge på et stykke uudnyttet jord ved Nørre-Snedevej ved siden af plejehjemmet Tamdrup Centret.

Projektet mangler ganske vist stadig at få et endeligt nik fra byrådssalen, men med Horsens Kommunes strategi om at fremrykke anlægsprojekter under coronakrisen burde det være en formssag.

Det vurderer Steffen Møller Borgbjerg, administrerende direktør i boligorganisationen AAB af 1938, der står bag byggeriet af de såkaldte tryghedsboliger.

- Vi har kunnet lave en hurtigere opstart end normalt, fordi vi gerne vil give et løft til beskæftigelsessituationen i Horsens, siger han.

Vi har kunnet lave en hurtigere opstart end normalt, fordi vi gerne vil give et løft til beskæftigelsessituationen i Horsens.

Steffen Møller Borgbjerg

Deler faciliteter med plejehjem

Boligprojektet kommer i alt til at rumme 3600 kvadratmeter, og boligerne opføres som mindre huse med to-tre boliger i hver. Hver enkelt bolig bliver 98 kvadratmeter og kommer til at ligge på en niveaufri grund, der tager hensyn til beboere, som har udfordringer i forhold til at bevæge sig.

- Boligerne er tegnet, så beboerne får mest ud af kvadratmeterne. Det betyder, at der eksempelvis ikke bliver noget bryggers, men at vi i stedet prioriterer pladsen til at lave regulære rum, siger Steffen Møller Borgbjerg.

Foruden boligerne rummer projektet et orangeri, som beboerne på Tamdrup Centret også får adgang til. Tilsvarende får beboerne i de nye tryghedsboliger adgang til faciliteterne på Tamdrup Centret, som drives af AAB.

- Derfor bygger vi ikke et beboerhus i forbindelse med projektet, siger Steffen Borgbjerg.

På det fælles udeareal etableres et regnvandsbassin, og dele af en rørlagt å fritlægges.

Annonce

Gode erfaringer med Dansk Boligbyg

Det er det lokale byggefirma Dansk Boligbyg, der har vundet entreprisen.

- Vi har gode erfaringer med at samarbejde med Dansk Boligbyg, der også byggede vores nyeste afdeling på Rylevej, siger Steffen Borgbjerg.

Pluskontoret Arkitekter har tegnet projektet, mens Niras er tilknyttet som rådgivende ingeniører.

Projektet, der har en byggesum på cirka 52 millioner kroner og en samlet anlægssum på cirka 78 millioner kroner, ventes færdig ultimo 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce