Annonce
Horsens

Kirsten Birgit, Knud Romer og Lund Madsen skal kickstarte grundlovs-tradition på Fængslet

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm alias Frederik Cilius er blevet en radiokultfigur i Radio24Syv. Hun/han holder en anderledes grundlovstale på Fængslet i Horsens i forbindelse med et debatarrangement 5. juni. Arkivfoto: Ritzau/Scanpix
Debattører med skarpe holdninger skal give publikum noget at tænke over og tage med hjem, når Fængslet i Horsens 5. juni har premiere på en nytænkning af grundlovsmødet. Og det skulle gerne være starten på en tradition, siger arrangørerne.
Annonce

Horsens: Vi bruger Fængslet til alt fra rockkoncerter til verdensballet. Vi vil også gerne være en platform for debat, diskussion og vidensdeling.

Det siger Astrid Søes Poulsen, direktør på Fængslet i Horsens, om seneste initiativ: Et grundlovsmøde 5. juni med vid, bid og kendte navne på programmet.

Målene er klare: 2019-udgaven skal være starten på en tradition, og så må det gerne være "det mest spændende grundlovsarrangement i Danmark", som direktøren siger.

Billetsalget er i gang, og køberne kommer fra hele landet, afslører Astrid Søes Poulsen.

Der er plads til i omegnen af 600 deltagere i tidsrummet 14.30-20.00. Den sidste time er et middags-tilkøb, hvor der i selskab med alle oplægsholdere er mulighed for at diskutere videre over ost, pølse og vin med mere.

Kendte navne som Anders Lund Madsen, der bliver konferencier, Martin Krasnik, tidligere tv-vært og nu chefredaktør på Weekendavisen, forfatteren Knud Romer og ikke mindst kultfiguren Kirsten Birgit fra Radio 24Syv er garanter for både underholdning og skarpe meninger, og så bliver publikum en vigtig del af grundlovsfejringen. De får nemlig mulighed for at byde ind i eftermiddagens debatter.

- Vi har vendt og drejet og brainstormet og tænkt: Hvad skal vi tage op? Hvad er aktuelt? Vi sætter blandt andet fokus på ytringsfrihed kontra tiltagende krænkelseskultur. Vi stødes over de mest overraskende ting. Hver dag bringer nærmest noget aktuelt i den sammenhæng - det gør det spændende. Deltagerne skal gerne gå fra Fængslet med overvejelser og eftertanke, siger Astrid Søes Poulsen om ideen bag grundlovsmødet, der afvikles i samarbejde med Fængselsmuseet.

- Vi har valgt ud fra, at folk har noget på hjerte og er vant til at ytre sig. Det må gerne være kendte navne, det skaber opmærksomheden. Når sådan noget skydes i gang, er der lang vej til, at det bliver kendt.

Vi har en ramme, der er unik i hele landet, og jeg har ikke set lignende eksempler på at gentænke et grundlovsmøde.

Astrid Søes Poulsen, direktør for Fængslet

Annonce

Et nyt bud på grundlovsfejring

Temaet lyder: "Ytringsfrihed i den offentlige debat - er empatien under pres?"

Politisk korrekthed, minoritetsdiskrimination, regeringens Ytringsfrihedskommission og sociale medier er på programmet. Og så jagtes der svar på spørgsmål som: Sætter den digitale distance empatien under pres? Og udfordrer mediernes muligheder den grundlov, vi alle læner os op ad som den store fællesnævner?

- Er målet at udfordre de mere traditionelle grundlovsmøder?

- Det er i hvert fald et nyt bud. Grundlovsdag er en festdag for vores demokrati, og det vil vi gerne hylde. Men den fortjener også debat, og det skal være alt andet end tandløst, siger Astrid Søes Poulsen.

Fængslet har i sagens natur været kendt for lukkede døre, men nu er de åbne for debat og dialog. Mødet skal gerne være startskuddet til lignende arrangementer på stedet, lyder det fra direktøren.

Mere konkret er det ikke endnu, men fortsat samarbejde med Fængselsmuseet er oplagt, vurderer Astrid Søes Poulsen.

Annonce

Unikt i hele Danmark

- Vi har en ramme, der er unik i hele landet, og jeg har ikke set lignende eksempler på at gentænke et grundlovsmøde. Om ikke i år, så næste år må der gerne holde sendevogne ude foran. Ambitionen er at blive kendt i hele Danmark.

Magasinet, som mange kender fra Krimimessen, bliver rammen om introen fra Anders Lund Madsen, og så deles publikum i to.

- Men man hører begge debatspor på skift, og så slutter vi i plenum med Kirsten Birgits grundlovstale, siger direktøren.

Hun og arrangørgruppen satser meget på at lokke unge til, og der lokkes med en studiepris på 100 kroner.

- Der er også rift om unge-billetterne. Det er vi glade for, siger Astrid Søes Poulsen.

Grundlovsmøde på Fængslet

For første gang danner Fængslet i Horsens ramme om et grundlovsmøde.

Det sker 5. juni kl. 14.30-20.

Konferencier og showstarter fra kl. 15 bliver Anders Lund Madsen, mens Iben Maria Zeuthen, journalist på Radio 24Syv, agerer ordstyrer dagen igennem.

Oplægsholdere og debattører: Martin Krasnik, Knud Romer, Natasha Al-Hariri, Anne Sophia Hermansen, Ditte Giese og Vincent Hendricks.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm/Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis på Radio24Syv slutter af med et skarpt bud på en grundlovstale.

Der kan komme flere navne til, oplyser arrangørerne.

Pris: 250 kroner. Studiebillet: 100 kroner.

Middagen kl. 19-20 er et tilkøb formedelst 295 kroner.

Læs mere på faengslet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce