Annonce
Horsens

Da kirketyv slap ud, plyndrede han endnu en kirke for en kvart million kr.

Det døbsfad, der en gang lå her, kom aldrig tilbage, oplyser Villy Pilgaard og Henning Christensen fra Fåborg Kirke ved Varde. Foto: Morten Nielsen
Han spredte skræk blandt menighederne i Vestjylland i sensommeren. Den 43-årige tyv skulle kun afsone tre måneder, og straks han var ude igen, fortsatte han kirketogtet.

Fåborg/Varde/Årre/Janderup: Manden, der i sensommeren blev taget for at lave indbrud i kirker på Varde-egnen, blandt andet i Fåborg, Årre og Janderup samt kapellet i Varde, fortsatte sit mønster efter endt afsoning.

Den 43-årige, som dengang boede i Esbjerg, blev idømt et års fængsel. Her skulle de tre måneder afsones, mens de ni måneder blev gjort betinget. Han blev altså hurtigt sluppet ud i friheden.

På fri fod fortsatte kirketyven med at bryde ind og stjæle værdier fra kirker. Han blev i sidste uge dømt for et indbrud i Vær Kirke ved Horsens. Han var også mistænkt for et indbrud i Sdr. Bjert Kirke ved Kolding, men det blev han ikke dømt for.

Han blev i efteråret dømt for ti tilfælde af indbrud og indbrudsforsøg i forskellige kirker i Vestjylland. Også et forsøg på indbrud i kapellet, kendte retten ham skyldig i. Han blev også dømt for andre indbrud, som ikke omfatter kirker.

Han blev stoppet i stjålet bil ved Næsbjerg

Manden blev i august anholdt efter at have kørt i en stjålet bil i Skonager ved Næsbjerg.

Bilen var stjålet ved Janderup Kirke, og den var fuld af tyvekoster fra et indbrud i kirken.

Den 43-årige var voldsomt påvirket af narkotika.

Manden var på det tidspunkt ikke straffet for lignende kriminalitet.

Han stjal for 320.000 kroner i Vestjylland

Fra kirkerne i Vestjylland stjal han blandt andet lysestager, alterbægre og dåbsfade til en samlet værdi af 320.000 kroner. Nogle af de særprægede tyvekoster blev fundet på hans bopæl og kom tilbage til kirkerne. Men måske har han afsat nogle af genstandene - i hvert fald mangler eksempelvis et dåbsfad fra Fåborg Kirke ved Varde

Nu er manden ved navn Thomas Allan De Renouard idømt et år og ni måneders fængsel ved Retten i Horsens. Han har i mellemtiden skiftet folkeregisteradresse fra Esbjerg til Kolding.

Han brød sammen med en kammerat ind i Vær Kirke i marts. De stjal værdier for 284.000 kroner.

Et par dage efter blev manden taget på fersk gerning under et forsøg på indbrud i Tamdrup Kirke ved Horsens. Han har siden siddet varetægtsfængslet. Sagen mod kammeraten behandles ved en særskilt retssag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce