Annonce
Østjylland

Kirke fik stjålne alterstager tilbage: Nu er de låst inde

I fire dage var Vor Frue Kirkes historiske alterstager væk. Så fandt Østjyllands Politi dem på Frederiksbjerg. Privatfoto
Stor glæde i Vor Frue Kirke, der har fået to alterstager tilbage. Alterstagerne er fra 1748 og på alle måder uerstattelige.
Annonce

AARHUS: Glæden er stor i Vor Frue Kirke, der siden fredag 18. oktober har måttet undvære to helt uvurderlige alterstager fra 1748.

"Vi har netop fået vores alterstager tilbage. Tak til alle, der har delt vores opslag. Stagerne vil snart igen stå på alteret ved gudstjenester og kirkelige handlinger," skriver Vor Frue Kirke på Facebook.

Til TV2 Østjylland siger Lars Olesen, kordegn og daglig leder af kirken, at Østjyllands Politi fandt stagerne i Frederiksbjerg.

Lars Olesen sammenlignede overfor TV2 Østjylland stage-tyveriet med et tyveri af familiearven.

- Det er ikke vores private arv, men stagerne er en del af vores fælles arv. Det gør ondt på os, der er vant til at komme i kirken, siger Lars Olesen.

De 271 år gamle stager har stået i Vor Frue Kirke under både krigen i 1864 og de to verdenskrige.

- De var der den 9. april 1940, da man holdt en andagt og tændte lysene i stagerne. Det er det historiske element, der gør, at vi bliver påvirkede, siger Lars Olesen til TV2 Østjylland.

Hvad kirken nu stiller op med sine stager og hvad den gør for at undgå et nyt tyveri, er endnu ikke besluttet.

Indtil videre er de låst inde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce