Annonce
Horsens

Kirke går i fredens tjeneste over fire onsdage

Når Klosterkirkens advents-arrangements-kalender åbnes i år, gemmer der sig fortællinger om fred bag lågerne. Foto: Morten Pape
Men hvad er fred egentlig for en størrelse, hvem kæmper for den og hvordan, lyder spørgsmålene bag årets adventskalender i Klosterkirken.
Annonce

Horsens: Et af julens budskaber er fred mellem mennesker. Men hvad er fred egentlig for en størrelse?

Det undersøger Klosterkirken i Horsens i løbet af december med årets udgave af kirkens advents-kalender.

Denne gang rummer kalenderen - der består af fire arrangementer, som afvikles i kirken over fire onsdage - forskellige beretninger om fred.

Første låge blev åbnet 25. november og afslørede en koncert med lokale musikere, og i løbet af de kommende tre onsdage vil andre også folde sig ud over temaet.

Annonce

Stadig meget krig og ufred

2. december gælder det journalist Christian Rimestad, som vil fortælle om afslutningen på 2. Verdenskrig i horsensiansk perspektiv, 9. december er det oberst Mikkel Enemark Olsen, der fortæller om at være soldat i fredens tjeneste, og 16. december vil kirkens kor synge freden ind, oplyser menighedsrådsformand Claus Holck Pape.

- Op til jul er det fredens budskab, man kommer med, men der er jo stadig meget krig og ufred i verden. Derfor vil vi med forskellige indgangsvikler gerne sætte fokus på, hvem der kæmper for fred, og hvordan man kan kæmpe for den, siger han om arrangementerne, der alle finder sted kl. 16.30-17.15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Snart skal der igen prikkes på plejecentrene: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Annonce