Annonce
Hedensted

Kinesiske elever på besøg på Juelsminde Skole: Vi vil have legepladsen med hjem

12-årige Tjalfe Winther Offenback fra Juelsminde Skole havde stor fornøjelse af at guide de kinesiske forældre og elever rundt på skolen. - Det er fedt at møde dem i virkeligheden, siger han. Foto: Elisabet D. Hyttel
Fredag fik Juelsminde Skole fint besøg fra Kina. Dagen bød på rundvisning af skolens lokaler samt fodbold i gården, hvor begreber som kulturmøde og medborgerskab var i højsædet.

Juelsminde: 20 kinesiske elever i alderen 7-12 år sidder sammen med deres forældre på den brede trætrappe foran scenen på Juelsminde Skole.

De lytter til sange og fortællinger og får på engelsk at vide, at de snart skal have en guidet tur på en dansk skole, der på mange måder skiller sig ud fra den, de kender fra Kina. Juelsminde Skoles 6. klasser skal i tomandsgrupper stå for rundvisningen, og senere på formiddagen skal de lege i skolegården og spille fodbold med de kinesiske besøgende. Det har de forberedt sig på og glædet sig til, inden sommerferien begyndte.

- De kinesiske elever og vores egne skal lære af hinanden og udveksle viden gennem et kreativt sprog. De fleste kan tale engelsk, men senere skal de kommunikere gennem kartoffeltryk og akvareller, hvor H.C. Andersen bliver det store omdrejningspunkt, siger 47-årige billedkunstlærer Lene Larsen fra Juelsminde Skole, der er skolens tovholder på kulturprojektet.

Juelsminde Skole gennemfører projektet i samarbejde med Nordfyns Højskole, der i øjeblikket organiserer de kinesiske gæsters ophold i landet.

- Det er jo en fornøjelse at opleve vores kinesiske besøgende bygge bro med eleverne på Juelsminde Skole. De udenlandske elever vil se stedet som en eventyrhave, siger 61-årige Benedicte Riis, som er tilknyttet Nordfyns Højskole og H.C. Andersen Centret under Syddansk Universitet.

UNESCO Verdensmålsskoler

UNESCO Verdensmålsskoler er et verdensomspændende skolenetværk, der består af 10.000 skoler og uddannelsesinstitutioner i mere end 180 lande.

Som UNESCO Verdensmålsskole er man med til at udbrede FN’s 17 Verdensmål samt UNESCO’s værdier om fred, interkulturel forståelse og tolerance.

Juelsminde Skole har været medlem af UNESCO Verdensmålsskoler i mindst 15 år. I Danmark findes der 35 medlemmer.

Nordfyns Højskole er i samarbejde med Juelsminde Skole ved at gennemføre et kultur- og billedkunstprojekt sammen med kinesiske skoleelever og deres forældre, hvor omdrejningspunktet er H.C. Andersen.

Kilde: Unesco Verdensmålsskoler

Legeplads med til Kina

Størstedelen af de kinesiske elever var nysgerrige på Juelsminde Skole, herunder Cary Li på 12 år fra millionbyen Chengdu, som var meget fascineret af legepladsen og klasseværelserne.

- Jeg vil gerne have den store legeplads med hjem til Kina, for sådan en har vi ikke i min skole, siger Cary Li, der har også har sin mor og lillebror med til Danmark.

6. klasserne på Juelsminde Skole havde i lang tid set frem til besøget fra det enorme land på den modsatte side af planeten.

- Det er fedt at snakke med dem og møde dem i virkeligheden. De taler godt engelsk, og vi forstår hinanden, siger 12-årige Tjalfe Winther Offenback, der sammen med en klassekammerat har brugt formiddagen på at vise hele Juelsminde Skole frem til to kinesiske elever og deres forældre.

Fredag og mandag får Juelsminde besøg af i alt 45 kinesiske elever mellem 7-14 år, hvoraf de mindste har deres egne forældre med.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce