Annonce
Østjylland

Fra grisens til rottens år: Kineserne fejrer nytåret

Der bliver mange muligheder for at opleve kinesisk kunsthåndværk. Pr-foto
Annonce

AARHUS: Kineserne går ind i Rottens år, og det bliver fejret i Musikhuset Aarhus med den største markering af kinesisk kultur i Danmark.

Foreningen Danmark-Kina har skabt sin egen version af kinesisk nytår ved at omdanne Musikhuset til ”Lille Kina”. Danskere og kinesere møder hinanden.

Det foregår søndag 19. januar kl. 10-16, og det vil da være 16. gang i Musikhuset Aarhus. Det er en broget affære og en folkefest, hvor tusindvis af mennesker mødes for at markere overgangen fra Grisens til Rottens År.

Der er gratis adgang til blandt andet at opleve PandaBall, der er et dansk udviklet spil med kinesisk inspireret musik. Gæster kan møde udvikler Morten Madsen og lydmand Nikolaj de Haan.

En anden nyskabelse ved arrangementet er ansigtslæsning. Akupunktør og ansigtslæser Lene Greve udfører den gamle kinesiske disciplin, hvor man i ansigtet bl.a. kan se, hvordan man har det fysisk, hvilken type person man er og mulige potentialer for fremtiden.

Der bliver også et par numre fra Balletskolen i Holstebro. Elever har været i Shanghai og viser koreografier, de lærte i Kina.

Der vil også være demonstration af kinesisk håndværk. Direkte fra Kina kommer kunsthåndværkere, der behersker papirklip, bomuldsfigurer og kinesiske knuder. Det er klassisk kinesisk kunsthåndværk, der er med på Unescos verdenskulturarvsliste.

Shenzhen Dansekompagni optræder med dans og akrobatik, og danske kinesere viser kinesisk show med kinesiske løver og en ægte kinesisk drage.

Og så er der teceremoni, akupunkturakademiet, kalligrafi, taiji og biyunworkshop, spændende boder med mere.

Kinesisk nytår

Musikhuset Aarhus. Kinesisk nytår. Søndag 19. januar kl. 10-16.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Annonce