Annonce
Horsens

Kims cirkusvogn kommer med den gode smag

Det var en gammel barnedrøm, der gik i opfyldelse for ejeren, kokken Kim Schytt, da han sidste år erhvervede vognen fra Søren Østergaards Zirkus Nemo. PR-Foto

Kokken Kim Schytt vil lave smagninger af vin, øl og chokolade i en renoveret cirkusvogn, som han har købt hos Zirkus Nemo.

Slagballe: På en bakketop uden for Slagballe står en farvestrålende hollandsk cirkusvogn. Det var en gammel barnedrøm, der gik i opfyldelse for ejeren, kokken Kim Schytt, da han sidste år erhvervede vognen fra Søren Østergaards Zirkus Nemo.

Efter en omfattende indvendig renovering er klenodiet nu klar til at opfylde endnu en passion hos Kim Schytt, der i 90'erne var med til at starte en revolution inden for dansk gastronomi sammen med bl.a. Claus Meyer, Erwin Lauterbach og Jan Friis Mikkelsen.

- Det handlede om ordentlige råvarer, og det gør det stadig, fortæller Kim Schytt, der foruden at have egen restaurant har undervist tusindvis af kokkeelever og efteruddannet lige så mange etablerede køkkenfolk.

Han kan ikke slippe hverken missionen om den gode smag eller lysten til at lære fra sig. Derfor bliver den hyggelige cirkusvogn nu hjemsted for en række aktiviteter, hvor Kim Schytt inviterer fagfolk med noget på sinde til Slagballe.

Så det handler stadig om ordentlige produkter, når Kim Schytt i august gør klar til tre forskellige smagninger for 24 personer i cirkusvognen på Rodvigsballevej 12 i Brædstrup.

Min kollega, Søren Gericke, har sagt, at han kommer, så vi kan lære folk at lave mad over bål.

Kim Schytt, kok
Mens den hollandske cirkusvogn udvendig ligner sig selv, er der sket store ting indendørs, hvor Kim Schytt med assistance fra bl.a. Vrads-kunstneren Lars Ringgaard har skabt en helt unik stemning. PR-foto

Sommervin, øl og chokolade

10. august inviterer Kim Schytt og Claus Venning fra Propperiet til en aften, hvor der smages på 10 forskellige sommervine.

- Gennem små smagsprøver vil jeg gerne vise, hvor meget det betyder, hvilken mad man serverer til den enkelte vin, siger kokken, der kommer rundt om alle de seks grundsmage: salt, surt, sødt, bittert, stærkt og umami.

De 24 deltagere på sommerens anden smagning kommer også langt omkring i smagsuniverset og landskabet, når en legende i dansk ølbrygning, brygger emeritus Peter Klemensen fra Thisted 24. august er på besøg med favnen fuld af forskellige øl.

Peter Klemensen udviklede og bryggede anderledes øl på Thisted Bryghus længe, før det blev moderne, og han barsler stadig med nye øltyper, der bl.a. henter smag fra Thy Nationalpark. Også denne aften sørger Kim Schytt for godbidder, der passer til de meget forskellige smagsoplevelser.

Arrangementet 28. august er forbudt for mænd. Det er kun for damer. Her har Kim Schytt lokket chokoladeguru Kent Vendelbo Madsen fra det belgiske chokoladefirma Callebaut til Slagballe.

Cirkusvognens forvandling

Mens den hollandske cirkusvogn udvendig ligner sig selv, er der sket store ting indendørs, hvor Kim Schytt med assistance fra bl.a. Vrads-kunstneren Lars Ringgaard har skabt en særlig stemning.

- Jeg havde en idé om, hvordan rummet skulle udsmykkes med klassiske cirkusmotiver, og det ønske fangede Lars helt præcist med en nyfortolkning af de klovne, dyr og artister, vi kender, siger "cirkusdirektøren", der samtidig gik på jagt efter anderledes borde og stole, så de 24 personer, der er plads til, kan sidde komfortabelt.

Senest er der nu også sørget for passende forhold for dagens taler, der kan tage opstilling på den prædikestol, som blev fundet i et nedlagt missionshus i Nordjylland.

- Min kollega, Søren Gericke, har sagt, at han kommer, så vi kan lære folk at lave mad over bål, lyder det forventningsfuldt fra Kim Schytt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce